Κάθετος στο ενδεχόμενο μείωσης του μισθού του από την Μαρσείγ, είναι ο Ντιμίτρι Παγιέ καθώς όπως δήλωσε δεν μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια του, αν γίνει κάτι τέτοιο.

Η Μαρσέιγ όπως και οι περισσότερες ομάδες στον κόσμο, έχουν προχωρήσει σε μειώσεις μισθών των ποδοσφαιριστών, μετά τα όσα συνέβησαν εξαιτίας της πανδημίας. Ο σύλλογος από τη Γαλλία αποφάσισε περικοπές στα συμβόλαια των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών κατά 40% έως 50%.

Ωστόσο, ο Ντιμίτρι Παγιέ, δεν ήταν σύμφωνος με αυτή την απόφαση της διοίκησης.

«Όλοι έχουν τη γνώμη τους για αυτό το ζήτημα. Η θέση μου ήταν σαφής και προφανής. Έχω μια οικογένεια να συντηρήσω.. Όπως όλοι οι άλλοι, έχω σημαντικά οικονομικά έξοδα/. Ο ρόλος μου είναι να υπερασπιστώ τα συμφέροντά μου και τα συμφέροντα της οικογένειάς μου, αλλά χωρίς να θέσω σε κίνδυνο το κλαμπ, όλοι γνωρίζουν πόσο κοντά είμαι στην ομάδα», δήλωσε ο Γάλλος στο «Le Journal de l’ile de La Reunion».

Ο Παγιέ είναι ένας από τους υψηλότερους αμειβόμενους ποδοσφαιριστές στη Μασσαλία με μισθό περίπου 100.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι πρόθυμος να τροποποιήσει τις απολαβές του, για να βοηθήσει την ομάδα του.

Σύμφωνα με τον L’Équipe, η Μαρσέιγ θα πρέπει να βάλει στα ταμεία της 60 εκατομμύρια ευρώ κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν πουλήσει παίκτες, για να εξισορροπήσει τους λογαριασμούς της. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ιού coronavirus, το UNFP (Ένωση Γαλλικών Παικτών) ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία για τους ποδοσφαιριστές να μειώσουν τον μισθό τους με βάση το εισόδημα, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμόσει.