Στην ηλικία των 20 ετών, όταν τότε βρισκόταν στην Χρόνινγκεν, ο νυν αμυντικός της Λίβερπουλ, Βίρτζι Φαν Ντάικ είχε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Η μητέρα του τον επισκέφθηκε και τον πήγε αμέσως στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε το πολύ σοβαρό πρόβλημα και ο κίνδυνος που διέτρεχε η ζωή του! Λοίμωξη στα νεφρά, σκωληκοειδίτιδα και περιτονίτιδα μαζί!

Έπρεπε να μπει στο χειρουργείο κι όχι μόνο αυτό, αλλά να… βγει νικητής από μια μεγάλη μάχη! Οι γιατροί μετέφεραν στη μητέρα του το πολύ άσχημο σενάριο που θα μπορούσε να έχει συμβεί και της ανέφεραν ότι καλό θα ήταν ο τότε νεαρός ποδοσφαιριστής να γράψει κάπου τις τελευταίες του επιθυμίες!

«Ακόμα θυμάμαι να είμαι στο κρεβάτι του νοσοκομείου και το μοναδικό που θυμάμαι είναι να έχω παντού σωληνάκια και καλώδια. Το σώμα μου ήταν σε κάκιστη κατάσταση και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Είναι λογικό εκείνες τις στιγμές να περνούν από το μυαλό σου τα χειρότερα σενάρια. Η ζωή μου διέτρεχε τεράστιο κίνδυνο. Προσευχόμασταν με τη μητέρα μου και υπογράψαμε κάτι έγγραφα πως αν τελικά πέθαινα, τα μισά χρήματά μου θα πήγαιναν στη μάνα μου. Κανείς δεν ήθελε να το συζητά, αλλά ήταν ένα ενδεχόμενο και μπορούσα να είχα “φύγει”…» είπε ο Φαν Ντάικ στο ESPN!