Ο Μάρκο Μπελινέλι θα είναι ελεύθερος μετά το τέλος της σεζόν, αλλά ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει σε ομάδα του NBA.

Ο Ιταλός γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς βρίσκεται στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του και θα είναι free agent μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν στον «μαγικό κόσμο». Ωστόσο, οι προτεραιότητές του δεν αλλάζουν και δεν κάνει σκέψεις επιστροφής στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην La Repubblica, είπε χαρακτηριστικά: «Θα είμαι ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι, που θα είναι και το πιο δύσκολο να βρούμε συμβόλαιο λόγω του ιού. Θα εξετάσω όλες μου τις επιλογές, θα ζυγίσω τις προτάσεις μου. Αυτή τη στιγμή, το NBA παραμένει η πρώτη μου επιλογή, καθώς η φλόγα μέσα μου δεν έχει σβήσει.

Η προοπτική της Ευρώπης και της Ιταλίας δεν βρίσκονται στα πλάνα μου ως εναλλακτικές λόγω και του πώς έχουν πάει τα πράγματα με το καλεντάρι. Στο NBA, θα παίζουμε μέχρι τον Αύγουστο, μετά θα ακολουθήσει το draft τον Σεπτέμβρη και η έναρξη της νέας σεζόν θα πάει πιο πίσω. Στην Ευρώπη, αντίθετα, οι ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να χτίζονται».