Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα βρεθούν στα γραφεία της Τούμπας προκειμένου να υπογράψουν τα νέα συμβόλαιά τους με φόντο τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται λόγω Covid-19. Η συμφωνία που επετεύχθη και οι αστερίσκοι!

Εν μέσω καραντίνας, το σωματείο των ποδοσφαιριστών δεν κατέληξε σε κοινή πολιτική στις μειώσεις συμβολαίων και αποφάσισε η κάθε ομάδα να συζητήσει και να διαπραγματευθεί ξεχωριστά το εν λόγω ζήτημα λόγω της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται λόγω Covid -19.

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, οι αρχηγοί της ομάδας, εκπροσωπώντας το σύνολο των παικτών, ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα, δείχνοντας εξ αρχής διάθεση να αφουγκραστούν την κατάσταση και να μπουν σε συζητήσεις με τους ιθύνοντες της διοίκησης.

Φυσικά, για να καταλήξει και να κλείσει θετικά το όλο θέμα, προσμέτρησε το γεγονός πως η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει δείξει καθ΄όλη τη διάρκεια των ετών απόλυτη οικονομική συνέπεια σε πληρωμές και έξτρα πριμ που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του Ιβάν Σαββίδη.

Συνεπώς, αντιλαμβανόμενοι τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, οι ‘ασπρόμαυροι’ συμφώνησαν ως προς την υπογραφή των νέων συμβολαίων που αφορά κυρίως το ‘νεκρό’ διάστημα της καραντίνας που δεν σημειώθηκε ούτε αγωνιστική δραστηριότητα ούτε προπονήσεις.

Κοινώς, η ΠΑΕ πρότεινε ένα ποσοστό μείωσης επί του ετήσιου συμβολαίου (σ.σ. μιάμιση δόση συμβόλαιο που αντιστοιχεί στο 12.5%), το οποίο -όμως- μπορεί να σβηστεί μέσα από την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την ομάδα και αφορά τόσο τα playoffs όσο και την Ευρώπη.

Ως προς το τελευταίο η παρουσία του Δικεφάλου σε ομίλους του Champions League αυτόματα θα αναιρεί κάθε μείωση! Αντίθετα, η παρουσία σε όμιλο Europa League θα συνιστά σβήσιμο των 2/3 της μείωσης…