Η Λειψία κρατούσε σφιχτά την νίκη, παρότι έπαιζε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, όμως η Πάντερμπορν «μίλησε» στο τέλος και πήρε το 1-1. Μεγάλο διπλό η Μάιντς στην Φρανκφούρτη (0-2).

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν… άνετη με προβάδισμα 1-0 από νωρίς, όμως η ανοησία του Ουπαμεκανό στο 43′ την άφησε με δέκα παίκτες και τελικά με έναν μόλις βαθμό. Η Λειψία, έχασε έτσι την ευκαιρία να περάσει με αγώνα περισσότερο πάνω από την Ντόρτμουντ στη 2η θέση και… μόλις στο +3 από Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν που ακολουθούν στη μάχη για το Champions League.

Ο Τίμο Βέρνερ, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε μεταγραφή στην Τσέλσι, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 18′ αλλά στο 27′ έδωσε πάρε-βάλε στον Πάτρικ Σικ για το 1-0 και έγινε ο παίκτης από τα πόδια του οποίου έχουν προέλθει τα περισσότερα γκολ στη φετινή Bundesliga. Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, όμως στο 43′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες επειδή ο Ουπαμεκανό κλώτσησε μακριά την μπάλα ενώ είχε ήδη κίτρινη. Στην επανάληψη η Λειψία έπαιξε συντηρητικά και φάνηκε ότι θα κρατήσει τη νίκη, όμως στο 90′ Στρόντιεκ ύστερα από κακή επέμβαση του Γκουλάσι έγραψε το τελικό 1-1 από κοντά.

Διπλό παραμονής στη Φρανκφούρτη η Μάιντς

Τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην Bundesliga πήρε η Μάιντς στην Φρανκφούρτη σε βάρος της Αϊντραχτ (0-2). Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε με δυνατή κεφαλιά στο 43′ ο Νιακατέ ύστερα από κόρνερ τους Μπροζίνσκι και στο 77′ ο Κουντέ τσίμπησε την μπάλα, έφυγε στο ξέφωτο και πλάσαρε υποδειγματικά διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Βαθμός και 6άδα για Χόφενχαϊμ

Η Χόφενχαϊμ βρέθηκε κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 9′, όμως έφυγε με το 2-2 από την έδρα της Φορτούνα το οποίο επίσης την έβαλε στην 6άδα. Στο 5′ ο Χένινγκς με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους και στο 9′ τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Χόφενχαϊμ καθώς ο Χίμπνερ είδε απευθείας κόκκινη για αγκωνιά. Παρά το γεγονός αυτός οι φιλοξενούμενοι γύρισαν την κατάσταση σε 1-2 με Νταμπούρ (16′) και Τζούμπερ (61′),όμως στο 76′ με πέναλτι ο Χένινγκς πέτυχε το δεύτερο γκολ του για το 2-2 που έμεινε μέχρι το τέλος.