Ο Αμερικανός πρωταθλητής Κερτ Τόμας, απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών, συνεπεία επιπλοκών από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στις 24 Μαΐου.

Ο εκλιπών, υπήρξε σπουδαία μορφή του αθλήματος, καθώς έγινε ο πρώτος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής. Ήταν το 1978, όταν ο Τόμας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος, κατά την διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο Στρασβούργο.

«Έχασα τον κόσμο μου, τον καλύτερο μου φίλο και τον σύντροφό μου για 24 χρόνια. Ο Κερτ έζησε την ζωή του στο έπακρο και θα είναι για πάντα τιμή που είμαι η σύζυγος του», δήλωσε συντετριμμένη η Μπέκι Τόμας.

Το 1979, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Fort Worth Worlds του Τέξας, ο Τόμας μοιράσθηκε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους με τον Ανατολικογερμανό, Ρόλαντ Μπρούκνερ, ενώ συνολικά στην διοργάνωση, κατέκτησε έξι μετάλλια, επίδοση που ισοφάρισε η συμπατριώτισσα του και θρύλος της σύγχρονης ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς.

Ο Τόμας, είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 χωρίς να ανεβεί στο βάθρο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα δεν έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, λόγω του μποϊκοτάζ των ΗΠΑ.