Ρεκόρ τηλεθέασης ποδοσφαιρικού αγώνα την φετινή σεζόν στην Ιταλία έκανε το Γιουβέντους – Μίλαν 0-0.

Το Γιουβέντους – Μίλαν δεν μας… τρέλανε με την εικόνα του, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε πέναλτι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και οι Ροσονέρι δεν ήταν πειστικοί, εξαιτίας της απουσίας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και την γρήγορη αποβολή του Άντε Ρεμπιτς.

Η πρόκριση της Γηραιάς Κυρίας στον τελικό του Κυπέλλου, όμως, ήταν ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη στην Ιταλία μετά την καραντίνα λόγω του κορονοϊού, με τον κόσμο να διψάει για μπάλα, έστω και από την τηλεόραση.

Περίπου 8,3 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν το ματς από το πρώτο κρατικό κανάλι (RAI 1), αριθμός που αποτελούσε το 34% της τηλεθέασης. Αυτός ήταν ο αγώνας με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην φετινή περίοδο, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη ότι μόνο το Coppa Italia και η εθνική ομάδα προβάλλονται από ανοιχτά κανάλια.

Πίσω έμειναν οι πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου, Μίλαν – Γιουβέντους (8,09 εκατ. τηλεθεατές) και Ίντερ – Νάπολι (6,8 εκατ. τηλεθεατές), αλλά και ο αγώνας της Ιταλίας με την Βοσνία – Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του Euro, τον Ιούνιο του 2019 (7,4 εκατ. τηλεθεατές).