Ποδοσφαιριστής του Άρη για τα επόμενα δυο χρόνια πρέπει να θεωρείται ο Χαβιέρ Ματίγια, καθώς οι δύο πλευρές είναι μια ανάσα από τη συμφωνία για υπογραφή νέου συμβολαίου.

Το σήριαλ της παραμονής του Ισπανού μέσου προβλέπεται να έχει ευχάριστο τέλος καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για την υπογραφή διετούς συμβολαίου και απομένει η διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών (οι οποίες αφορούν και τον ατζέντη του παίκτη) για να «κλείσει» το deal. Είναι αλήθεια ότι στο διάστημα των διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές χρειάστηκε να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο επί της χρονικής διάρκειας του νέου συμβολαίου όσο φυσικά και επί του ζητήματος των οικονομικών απολαβών. Αρχικά, ο 32χρονος μέσος ζητούσε κλειστό διετές συμβόλαιο και ο Άρης πρότεινε μονοετές με αυτόματη ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο στο ενδεχόμενο που αγωνιζόταν στο 50% των αγώνων της επόμενης χρονιάς και για τουλάχιστον 45 αγωνιστικά λεπτά.

Αυτή η διαφωνία ξεπεράστηκε πριν από περίπου 2-3 εβδομάδες καθώς οι «κίτρινοι» έριξαν νερό στο κρασί τους, δέχθηκαν τον όρο του διετούς συμβολαίου αφού και η πλευρά του ποδοσφαιριστή έκανε αποδεκτούς όρους που έθεσε ο Άρης σε περίπτωση τραυματισμού. Αμοιβαίες υποχωρήσεις έγιναν και επί του οικονομικού καθώς ο Άρης πρότεινε συνολικά το ποσό των 400.000 ευρώ και υπήρχε διαφορά 40-50 χιλιάδων ευρώ.

Επί της ουσίας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει αυτό που εξ’ αρχής ήθελαν και οι δύο πλευρές καθώς ο Άρης επιθυμούσε τη παραμονή του παίκτη ενώ στο μυαλό του «El Mago» ουδέποτε καλλιεργήθηκε η επιθυμία αποχώρησης από τον Άρη, ακόμη κι αν δέχθηκε κρούση από ισπανικό σύλλογο. Τόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όσο και η οικογένειά του ήθελαν να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και δεν είχαν κρύψει αυτή την επιθυμία τους.