Ο Κρίστιαν Κόλεμαν τέθηκε προσωρινά σε αναστολή αφού για τρίτη φορά δεν πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ και κινδυνεύει να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο τον 2021.
Η τελευταία φορά που δεν πέρασε σε έλεγχο ήταν στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά ο Παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρεί ότι του έστησαν παγίδα. Ο Κόλεμαν όπως ανακοίνωσε η AIU ήρθε στο σπίτι του την ώρα που ψώνιζε Χριστουγεννιάτικα σε ένα κατάστημα 5 λεπτά και κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του.

«Ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω συμπληρώματα ή φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση», έγραψε στο twitter ο Κόλεμαν και πρόσθεσε: «Είμαι πρόθυμος να κάνω τεστ αντιντόπινγκ για να αποδείξω την αθωότητά μου. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά δεν είναι δυνατό να το δείξω αν δεν μου δοθεί η ευκαιρία».

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς οι πρωταθλητές είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα στοιχεία του και που ακριβώς βρίσκονται στο «Where Abouts». Σε περίπτωση που γίνει αιφνίδιος έλεγχος και δεν σε βρουν οι ελεγκτές για να περάσεις από αντιντόπινγκ κοντρόλ, τότε τιμωρείσαι με 1 ή δύο χρόνια αποκλεισμό. Οπερ σημαίνει ότι αν τιμωρηθεί ο Κόλεμαν θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.