Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δίνει την δυνατότητα στις ομάδες να προσθέσουν τρεις νέους παίκτες στην ευρωπαϊκή λίστα ενόψει των αγώνων τους σε Europa και Champions League. Χασάν και Καφού οι επικρατέστεροι για τις δύο από τις τρεις θέσεις…

Στις 5 ή 6 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος στη ρεβάνς με τη Γουλβς, για τους “16” του Europa League. Η έδρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά μια σημαντική νέα παράμετρος που αποφάσισε η UEFA είναι η δυνατότητα των ομάδων να προσθέσουν τρεις ποδοσφαιριστές στις ευρωπαϊκές τους λίστες.

Οι “ερυθρόλευκοι” για παράδειγμα, θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν διαθέσιμους, παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα να παίξουν στο πρώτο ματς. Ο Πέδρο Μαρτίνς, έτσι, θεωρείται δεδομένο πως θα συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα τους Αχμέντ Χασάν και Καφού. Στα δύο παιχνίδια με Άρσεναλ, αλλά και στο πρώτο με τη Γουλβς, η μοναδική επιλογή για τη γραμμή κρούσης ήταν ο Ελ Αραμπί. Τώρα, επίσης, με τον Καφού θα υπάρχει μια επιπλέον επιλογή στα χαφ, ενώ πριν υπήρχαν οι Καμαρά, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης, οι οποίοι μάλιστα αγωνίζονταν βασικοί.

Από εκεί και πέρα, η τρίτη θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε παίκτες όπως οι Εμρέ Μορ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Μπρούνο.

Σημειώνεται ότι στη ρεβάνς με τη Γουλβς, υπάρχει το δικαίωμα για πέντε αλλαγές. Ό,τι ισχύει για τον Ολυμπιακό ισχύει φυσικά και για όλες τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν σε Champions League και Europa League.

Οι παίκτες που είναι δηλωμένοι:

Σα, Αλέν, Μπα, Σισέ, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Φορτούνης, Λοβέρα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.