Η Θέλτα παραμένει με την πλάτη στο τοίχο μετά το 0-0 στην έδρα της Βαγιαδολίδ, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο κέρδισε τον βαθμό στο τοπικό ντέρμπι με την Εϊμπάρ (2-2).

Δίχως γκολ δεν μπορείς να κερδίσεις. Δίχως νίκες δεν μπορείς να μείνεις στην κατηγορία. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει καλά ο Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος σπρώχνει την Θέλτα στον γκρεμό. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είδε την ομάδα του Βίγκο να μένει για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι δίχως γκολ και να φεύγει με ένα βαθμό (0-0) από την έδρα της Βαγιαδολίδ, σε ένα παιχνίδι που άξιζε περισσότερα.

Κι αυτό γιατί οι Γαλιθιάνοι είχαν την κατοχή, αλλά και τις καλύτερες στιγμές στο ματς, όχι όμως αποτελεσματικότητα. Η μεγαλύτερη εξ’ αυτών στο 70ό λεπτό όταν ο Ιάγκο Ασπάς αστόχησε σε πέναλτι, με τον Μασίπ να κρατάει το 0-0 για την Βαγιαδολίδ, με την ισοπαλία να διατηρεί και την Θέλτα οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλες συγκινήσεις έκρυβε το μίνι βασκικό ντέρμπι του Ιπουρούα. Το πέναλτι του Ραούλ Γκαρσία (8’, 0-1) έβαλε την Αθλέτικ Μπιλμπάο από νωρίς μπροστά στο σκορ, όμως η Εϊμπάρ ήταν καλύτερη, έβγαλε ψυχή και γύρισε το παιχνίδι με τέρματα από Κίκε Γκαρσία (19’) και το εύστοχο πέναλτι του Ορεγιάνια (78’). Ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μία αμυντική αδράνεια αμέσως μετά το 2-1, έφερε τον Βιγιαλίμπρε σε θέση βολής κι εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το τελικό 2-2 (80’) που ήταν ότι περισσότερο άξιζε η Μπιλμπάο από το συγκεκριμένο ντέρμπι.