Την εμπειρία του από το φετινό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός μοιράστηκε μέσω podcast ο Ρικ Πιτίνο, κάνοντας ειδική αναφορά στους “χούλιγκανς που απείλησαν με χειροβομβίδα τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού”.

Έχει αποχωρήσει εδώ και μήνες από την Ελλάδα, όμως τις δύο θητείες του στον Παναθηναϊκό ο Ρικ Πιτίνο δεν μπορεί και δεν θέλει να τις ξεχάσει. Ο Αμερικανός Hall of Famer προπονητής μίλησε στο podcast World of Basketball και έκανε αναφορά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για να εξηγήσει ότι δεν υπάρχει εμπειρία στο παγκόσμιο μπάσκετ που μπορεί να συγκριθεί με την αντιπαλότητα των δύο αιωνίων. “Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού αναγκάστηκε να φύγει από το γήπεδο επειδή απειλήθηκε από χειροβομβίδα” είπε χαρακτηριστικά…

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο:

“Όλες οι αντιπαλότητες που αναφέρθηκαν, ακόμη και το Ντουκ – Καρολάινα, είναι αγώνες εκκλησίας όταν κάποιος τα συγκρίνει με ένα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Ο πάγκος σου είναι προφυλαγμένος από υλικό που δεν σπάει, σαν αυτό που βάζουν στα γήπεδα του χόκεϊ. Γύρω από τον αγωνιστικό χώρο υπάρχει και προστατευτικό δίχτυ. Οι χούλιγκανς σπάνε αντικείμενα, στο γήπεδο κάθονται σε συγκεκριμένα σημεία. Φέτος ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έπρεπε να φύγει στο ημίχρονο επειδή ένας τύπος τον απείλησε με χειροβομβίδα. Αναγκάστηκε να φύγει. Δεν μιλάμε για αγώνα ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες, μιλάμε για αγώνα μεταξύ ελληνικών ομάδων. Οι Ολυμπιακοί με εκτιμούσαν, ίσως επειδή ήμουν ταυτόχρονα προπονητής της εθνικής τους ομάδας”.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα: