Καιρό είχαμε να τα πούμε για τα θέματα του Ολυμπιακού, όμως έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η υπομονή είναι αρετή. Δεν γίναμε σοφότεροι με τις κινήσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος φτιάχνει ένα σύνολο σύμφωνα με τις επιταγές του σύγχρονου μπάσκετ, αλλά και της φιλοσοφίας του.

Η συμφωνία με τον Τσαρλς Τζένκινς είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται value for money. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι παίκτης-ομάδας, δεν θα ζητήσει πολλές μπάλες στην επίθεση και θα βγάλει τα συκώτια στους σκόρερ των αντιπάλων των Πειραιωτών. Σίγουρα επιθετικά δεν διαθέτει μεγάλη γκάμα, όμως με συμπαίκτες ικανούς στη δημιουργία, θα έχει την ευκαιρία να σκοράρει 6-8 πόντους.Ο Μπαρτζώκας δεν ψάχνει κάτι άλλο από τον Τζένκινς, παρά μόνο να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να πάρει τα σουτ που του αναλογούν.

Η έλευση του πρώην παίκτη του Ερυθρού Αστέρα (ίσως ανακοινωθεί μέσα στη μέρα), αποτυπώνει ξεκάθαρα πως ο Κώστας Σλούκας θα πιάσει λιμάνι. Όχι οι δύο αθλητές δεν είναι κολλητοί, όμως ο 30χρονος άσος χρειάζεται δίπλα του παίκτη να τρέχει και να τον καλύπτει στα μετόπισθεν. Ο παίκτης της Φενέρ αυτή την περίοδο προσπαθεί να έρθει σε συμβιβασμό για τα οφειλόμενά του (δεν είναι και λίγα) και το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ώστε να τον οδηγήσει παρέα με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου σε υψηλές πτήσεις στη Euroleague. Άπαντες έχουν τρελή κάψα και κίνητρο, ώστε οι Πειραιώτες να γίνουν εκ νέου πρωταγωνιστές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο σχεδιασμός των ερυθρολεύκων πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο με βάση συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα και τους στόχους του προπονητικού επιτελείου.

ΥΓ. Η περίπτωση του Άντονι Γκιλ είναι περίεργη. Ο παίκτης αρέσει στον “coach B”, όμως οι πολλοί τραυματισμοί, που βγάζει αποτελούν τροχοπέδη για την απόκτησή του.

ΥΓ2. Ο Άαρον Χάρισαν εξακολουθεί να είναι στο ερυθρόλευκο ραντάρ. Ο παίκτης της Γαλατασαράι αρέσει, είναι προσιτός οικονομικός και δολοφονικός έξω από την άρκτο των 6.75 (40.8% sto Eurocup).