Η Μπούργος πραγματοποίησε την έκπληξη του τουρνουά, καθώς επιβλήθηκε της αγνώριστης Ρεάλ Μαδρίτης (87-83), που μάλλον ξέχασε πως υπάρχει και η άμυνα!

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο παρουσιάστηκε ανέτοιμη στην αναμέτρηση με την Μπούργος και έπαιξε κακή άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η αντίπαλός της στις τρεις πρώτες περιόδους σκόραρε 22+ πόντους ανά δεκάλεπτο.

Μάλιστα, η «παρέα» του Θαντ ΜακΦάντεν βρέθηκε μέχρι και το +10 στο 28′ (65-55). Κάπου εκεί χτύπησαν τα… καμπανάκια στη «βασίλισσα», η οποία με ένα «κρεσέντο» του Σέρχιο Γιουλ γύρισε το ματς (72-74 στο 34′). Ωστόσο, η Μπούργος αποδείχτηκε… σκληρή για να πεθάνει και με ένα νέο 7-0 σερί πήρε ξανά τον έλεγχο (79-74 στο 37′). Η «βασίλισσα» ισοφάρισε ξανά (81-81) αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει εκεί. Κι αυτό γιατί οι Μαδριλένοι δεν είχαν την ηρεμία και το καθαρό μυαλό, για να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ οι αντίπαλοί τους έβαζαν τα σουτ, κατέβαζαν τα ριμπάουντ και έκαναν τα βασικά πολύ καλά.

Ο Μπενίτε έγραψε το 83-81 στο 39′ με 2/2 βολές, ο Γιουλ αστόχησε σε λέι απ, αλλά ο Ριβέρο έκανε επιθετικό φάουλ και έδωσε «ανάσες» στον Λάσο. Τότε ήρθε ένα σερί κακών επιλογών του Τζόρναν Μίκι. Πρώτα, ο Αμερικανός σέντερ έκανε ένα λάθος 45” για το φινάλε, όμως το τρίποντο του Μπενίτε βρήκε σίδερο. Ο Μίκι έχασε μέσα από τα χέρια του το ριμπάουντ και η Μπούργος ανανέωση την κατοχή. Ακολουθήσε φάουλ (του Μίκι), εκ νέου 2/2 βολές του Μπενίτε και μετά λάθος στην επαναφορά της Ρεάλ. Έτσι, η Μπούργος έφτασε στην σπουδαία έκπληξη.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο άλλοτε γκαρντ της Κύμης, Θαντ ΜακΦάντετ, που σημείωσε 18 πόντους, με τον Τζασιέλ Ριβέρο να τον ακολουθεί (13π.). Για τη Ρεάλ το 40% στα τρίποντα πήγε… στράφι, καθώς δεν υπήρχε συγκέντρωση. Ο Φακούντο Καμπάτσο και ο Σέρχιο Γιουλ τελείωσαν τον αγώνα με 13 πόντους έκαστος, ενώ ο Έντι Ταβάρες είχε 12π. και 10ρ.

Πλέον η Μπούργος ανέβηκε στο 2-0, με την ομάδα του κόουτς Λάσο να υποχωρεί στο 1-1.

Τα Δεκάλεπτα: 22-23, 44-41, 68-62, 87-83