Η Λεβάντε έφυγε με το σπουδαίο διπλό-παραμονής από την Βαρκελώνη (1-3), βυθίζοντας την Εσπανιόλ στην εσωστρέφεια, με την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία να μοιάζει πλέον ακατόρθωτη.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, αφού προηγήθηκαν στο 14’ με τον Μαγιοράλ να πραγματοποιεί εξαιρετική ατομική προσπάθεια και να νικάει από κοντά τον Ντιέγκο Λόπεθ.

Παρ’ όλα αυτά, οι «περικίτος» δεν πτοήθηκαν και κυνήγησαν την ισοφάριση: στο 28’ δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, με τον Νταβίντ Λόπεθ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντεθ με κεφαλιά, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση πλαγίου.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν… φορτσάτοι και με διάθεση να φτάσουν στην ανατροπή. Εντούτοις, οι προσπάθειες του Εμπάρμπα και του Καγιέρι δεν ευοδώθηκαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «γκρανότας» έφτασαν στο 1-2, με τον Μπάρντι να «αδειάζει» τρεις αμυντικούς της Εσπανιόλ και να πλασάρει εξαιρετικά τον Λόπεθ (67’).

Από ‘κει και πέρα, ο τερματοφύλακας των Καταλανών κράτησε όρθια την ομάδα του Αμπελάρδο σε τρεις περιπτώσεις (70’, 73’, 74’), ωστόσο δεν τα κατάφερε στο 87’, όταν ο μπακ Πεντρόσα έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-3.

Έτσι, η Λεβάντε επανήλθε στα τρίποντα μετά από 4 αγωνιστικές και ουσιαστικά ξεμπέρδεψε με την παραμονή. Αντιθέτως, η Εσπανιόλ υπέστη την πρώτη ήττα μετά την επανέναρξη και διατηρείται εντός της διακεκαυμένης ζώνης.