Χθες μιλήσαμε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δειλά-δειλά κάνει τις κινήσεις, ώστε να ξεφύγει από την μετριότητα των δύο προηγούμενων ετών. Αντίθετα στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα, καθώς φέτος θα πραγματοποιηθεί ολικό λίφτινγκ με φθηνά υλικά, καθώς οι σπατάλες τουλάχιστον για φέτος θα είναι ελάχιστες.

Η κολώνα ονόματι Νικ Καλάθης παύει να υφίσταται κι αυτό όπως και να το κάνουμε είναι ισχυρό αγωνιστικό σοκ, για έναν οργανισμό, που είχε συνηθίσει να έχει μία σταθερά στο παιχνίδι της. Ο Γιώργος Βόβορας ως καλός και ικανός καπετάνιος, θα έχει μεγάλη ευθύνη μεν, αλλά και λίγη πίεση για το αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα τον κατηγορήσει, αν ο Παναθηναϊκός δεν μπει στην οχτάδα της Euroleague της επόμενης περιόδου. Συνηθίστε στην ιδέα πως ίσως η σεζόν 2020/2021 να λειτουργήσει ως φάρος για τα επόμενα χρόνια.

Το μπάτζετ θα είναι περίπου στα 6 εκατ. ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω, άρα κατανοείτε πως οι επιλογές θα είναι συγκεκριμένες και μία από αυτές είναι ο Μάρκους Φόστερ, που από το Basketball Champions League θ’αναβαθμιστεί στη Euroleague. Ο Αμερικανός είναι προικισμένος σκόρερ, όμως δεν έχει δοκιμαστεί στο υψηλο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον Λεωνίδα Κασελάκη, που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα και ν’αποτελέσει τον αναπληρωματικό του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Γνωρίζω πως τους περισσότερους από εσάς καίει το θέμα του βασικού άσου στο τριφύλλι. Ο Λορένζο Μπράουν είναι το φαβορί, λόγω κασέ και εμπειρίας, ενώ ο Βόβορας τον γουστάρει πολύ, λόγω του μεγέθους του. Ο 30χρονος γκαρντ μπορεί ν’αμυνθεί από το ένα έως το τρία κι αυτό είναι κάτι που δεν το βρίσκεις συχνά στη Euroleague. Για τον ίδιο λόγο θα επιστρέψει στον σύλλογο και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που στα 26 του χρόνια έχει την τελευταία του ευκαιρία για να κάνει το limit up στην καριέρα του.

Τώρα για τον ξένο σέντερ ο Λαντρί Νοκό της Άλμπα Βερολίνου είναι ο επικρατέστερος για να συμπληρώσει στη θέση πέντε τον Γιώργο Παπαγιάννη. Είναι φθηνός, φιλόδοξος και δεν ώρες ώρες δεν σπρώνεται. Σίγουρα του λείπουν παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, όμως είναι δυνατό παιδί και σίγουρα αντέχει στις σκληρές μονομαχίες.

Ο Άαρον Γουάϊτ πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις με την Τενερίφη στη Liga Endesa και σίγουρα το εξαιρετικό του σουτ, θα βοηθήσει σε υπερθετικό βαθμό τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης αρέσει πολύ στο προπονητικό επιτελείο των πρωταθλητών Ελλάδος και το εξαιρετικό του σουτ είναι πολύτιμο στην μελλοντική πράσινη βερσιόν.

Σίγουρα αν έρθουν όλοι οι παραπάνω, θα μπορέσουμε να μιλησουμε πιο ανοιχτά για τη φιλοσοφία του κόουτς Βόβορα. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως ο Παναθηναϊκός της χρονιάς 2020/2021 θα είναι πιο σκληρός από τον περσινό και σίγουρα πιο πωρωμένος να πετύχει πράγματα. Τα θεμέλια του Παναθηναϊκού αν είναι γερά, τότε κανείς δεν έχει να φοβάται για τίποτα…