Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί την πιο σοβαρή offseason του εδώ και τρία χρόνια και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ένας από τους κορυφαίους recruiters της Γηραιάς Ηπείρου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού κλείνει τους μεταγραφικούς τους στόχους, χωρίς χρονοτριβή κι αυτό αποδεικνύει πως για την ερχόμενη σεζόν οι στόχοι θα είναι υψηλοί.

Οι οπαδοί θα σκέφτεστε Final Four και κούπες, αλλά γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, θα σας πληροφορήσω κάτι. Οι ερυθρόλευκοι θα είναι ανταγωνιστικοί και σίγουρα πρώτος στόχος θα είναι η παρουσία στα playoff της Euroleague. Αυτά γι’αρχή, πάμε λίγο ν’αποκρυπτογραφήσουμε την καινούργια περιφέρεια των Πειραιωτών. Η μεταγραφή του Άαρον Χάρισον (μετρημένες οι μέρες του Μπράντον Πολ) ίσως αποδειχτεί η “κλοπή” της σεζόν, καθώς μιλάμε για έναν “δολοφόνο” πίσω από τα 6.75, που στα 25 του είναι πανέτοιμος για την Euroleague. Ο Μπαρτζώκας τον ήθελε διακαώς, καθώς λατρεύει αθλητές με έφεση στο μακρινό σουτ. Οι Κώστας Σλούκας (κατά 99% πιάνει λιμάνι) και Βασίλης Σπανούλης είναι προικισμένοι δημιουργοί και σίγουρα, όταν έχουν δίπλα “πιστόλια” στο τρίποντο είναι ευτυχισμένοι. Βάλτε στην εξίσωση και τον Τζένκινς που τρέχει για δύο στα μετόπισθεν, όμως στο ρεπερτόριό του έχει και την περιφερειακή εκτέλεση. Οι Πειραιώτες (θεωρητικά) έχτισαν ένα μπακόρτ, που έχει την ευχέρεια να υπηρετεί πολλά σχέδια σ’άμυνα κι επίθεση μ’ότι αυτό συνεπάγεται.

Όσον αφορά στη γραμμή των ψηλών, εκεί τα πράγματα ακόμα είναι μερικώς ομιχλώδη. Στο πέντε υπάρχουν οι Έλις και Μάρτιν, όμως είναι ξεκάθαρο πως μόνοι είναι αδύνατο να βγάλουν τη σεζόν με τα θηρία της Euroleague. Στη θέση του πάουερ φόργουορντ ο Γιώργος Πρίντεζης, πιθανότατα θα έχει μαζί του τον Σάσα Βεζένκοφ (οι συζητήσεις γι’ανανέωση του συμβολαίου του πάνε καλά), ενώ στον Πειραιά θα μείνει και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ αν δεχθεί μία μικρή μείωση στις απολαβές του. Sevefooter ή για να το γράψω πιο γλαφυρά, “δεινόσαυρος” δεν υπάρχει στο ρόστερ (μέχρι τώρα) κι αυτό είναι λίγο ρίσκο, καθώς ψηλοί τύπου Μιλουτίνοφ, Ταβάρες και Πλάις θα έχουν πλεονέκτημα ύψους, όμως αυτό εμάς δεν μας αφορά. Το ερυθρόλευκο προπονητικό επιτελείο είναι άρτια καταρτισμένο και θα έχει ζυγίσει όλα τα δεδομένα.

ΥΓ. Το όνομα του Ολυμπιακού έχει αποκατασταθεί πλήρως σ’ότι έχει να κάνει με τις οικονομικές υποχρεώσεις του… Η διοίκηση έχει βαλθεί να δώσει απαντήσεις παντού και το πράττει με γοργούς ρυθμούς.