Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μπέρνλι, με το τελικό 5-0 να είναι κολακευτικό για τους Clarets και την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να δείχνει να βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση μετά την τρίμηνη διακοπή!

Η διακοπή φαίνεται πως καθάρισε το μυαλό των παικτών του Πεπ Γκουαρντιόλα και τους γέμισε τις μπαταρίες. Μετά την διακοπή, η Μάντσεστερ Σίτι έχει το απόλυτο σε νίκες, δεν έχει δεχθεί γκολ, αλλά ούτε και τελική στην εστία της στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει.

Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί οι «πολίτες» παίζουν πια χωρίς άγχος και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο στο μάτι. Η Μπέρνλι που κατέβηκε με 10 Άγγλους στην ενδεκάδα της, αποτέλεσε τον σάκο του μποξ με το 5-0 να λέει τα πάντα για το παιχνίδι.

Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Φιλ Φόντεν, ο οποίος έβαλε την πρώτη (22’) και την τελευταία πινελιά (63’), σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μεγάλα κέφια είχε και ο Ριάντ Μαχρέζ που έκανε το 2-0 με όμορφη ατομική ενέργεια (43’) και έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ φέτος από το σημείο του πέναλτι (45’).

Το άλλο γκολ για την Μάντσεστερ Σίτι που χαλάρωσε στο τελευταίο ημίωρο πέτυχε ο Σίλβα (51’), με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει και μία δυσάρεστη είδηση αφού στην ανάπαυλα ο Σέρχιο Αγκουέρο αντικαταστάθηκε με μυϊκό πρόβλημα.