Συμπληρώθηκε και το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, καθώς το ΝΒΑ συμφώνησε με την Ένωση Παικτών για όλα τα μέτρα διεξαγωγής καθώς και για τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρηθούν.

Όπως είναι γνωστό το restart θα γίνει στις 30 Ιουλίου στο Ορλάντο και θα δώσουν το «παρών» 22 ομάδες του πρωταθλήματος.

Πλέον τα πάντα έχουν μπει στην τελική τους ευθεία, πολλώ δε μάλλον μετά και τη συμφωνία της διοργανώτριας αρχής με την Ένωση Παικτών για όλα τα θέμα που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι και τα ιατρικά πρωτόκολλα.

«Έχουμε συνεργαστεί με την NBPA ώστε να στοιχειοθετήσουμε ένα σχέδιο για το restart το οποίο θα δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια. Επιπλέον θα διατηρεί την ανταγωνιστική δικαιοσύνη και θα παρέχει μια πλατφόρμα για την αντιμετώπιση ζητημάτων κοινωνικής δικαιοσύνης» ήταν τα λόγια του Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε ευγνώμονες στη Disney για το ρόλο της να φιλοξενήσει και να καταστήσει δυνατό το restart του ΝΒΑ ενώ ευχαριστούμε τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας και τους ειδικούς των μολυσματικών ασθενειών που βοήθησαν στην καθοδήγηση της δημιουργίας ολοκληρωμένων ιατρικών πρωτοκόλλων και προστασίας».