Η Τσέλσι έστεψε πρωταθλήτρια, και μαθηματικά, την Λίβερπουλ, επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1.

Οι “Πολίτες” κυνήγησαν μέχρι το τέλος για να χαλάσουν τα σχέδια της ομάδας που θα αντιμετωπίσουν την επόμενη αγωνιστική και θα υποχρεωθούν ως πρωταθλητές.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν τους τρεις βαθμούς μέχρι το τέλος στη μάχη για μία θέση για το Champions League και το συνδύασαν, δίνοντας την κούπα στους “Κόκκινους”.

Η Σίτι έδειξε από την αρχή διάθεση να επιβάλλει το στιλ της και με πολλές πάσες κρατούσε κατοχή. Στο 15’ ο Κέπα έκανε ακατανόητο λάθος αλλά ο Μπερνάντο δεν το εκμεταλλεύτηκε, όμως στο 18’ ο Βάσκος έβγαλε εξαιρετικά με το ένα χέρι την κεφαλιά του Φερναντίνιο. Οι γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές με Μπάρκλεϊ (27’) και τη διπλή με Μάουντ – Μπάρκλεϊ (32’), όμως έμελλε να ανοίξουν το σκορ σε μια φάση που κανείς δεν θα φανταζόταν.

Στο 36’ ο Μεντί έκανε τραγικό λάθος στο κέντρο, ο Πούλισικ πήρε και πέταξε στο ξέφωτο, ο Γάλλος μπακ δεν μπορούσε να τον πιάσει με τίποτα και ο Αμερικανός με τρομερό τελείωμα έκανε το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο η Σίτι περιορίστηκε στην κυκλοφορία εκτός περιοχής.

Η επανάληψη ξεκίνησε με την Σίτι να ισοφαρίζει. Στο 55’ ο Ντε Μπρόινε με εκπληκτικό φάουλ έκανε το 1-1 και δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Πεπ λίγο έλειψε να γυρίσει άμεσα το ματς όπως μετά τον σεμιναριακό συνδυασμό Σίλβα, Nτε Mπρόινε, Mαχρέζ, o Στέρλινγκ με σκαφτό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Τσέλσι απάντησε στο 62’ με το πλασέ του Μάουντ στα πλαϊνά δίχτυα μετά το λάθος του Εντερσον και στο 67’ ξανά ο Στέρλινγκ λίγο ήθελε για να σκοράρει αλλά το πλασέ του πέρασε έξω.

Στα τελευταία 20 λεπτά, όλα ήταν για την Τσέλσι στο ματς. Στο 71’ ο Πούλισικ πέρασε τον Εντερσον αλλά το πλασέ του στο κενό τέρμα ήταν αδύναμο και ο Γουόκερ έκοψε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 76’ ύστερα από απίθανη τριπλή ευκαιρία, το VAR έδειξε καθαρό και ανόητο χέρι του Φερναντίνιο και έτσι είχαμε απευθείας κόκκινη και πέναλτι. Ο Γουίλιαν ήταν ψύχραιμος για το 2-1, όπως και οι συμπαίκτες του που ολοκλήρωσαν τη δουλειά στον χρόνο που απέμενε.