Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι το μόνο που έχει απομείνει και πρέπει να το κάνει επιτακτικά είναι η κατάληψη της 2ης θέσης και επικράτησε στο “Κλ. Βικελίδης” του Άρη με 2-0.

Η κούρσα του τίτλου έχει χαθεί και ο αποκλεισμός του Κυπέλλου έβαλε τέλος στα όνειρα του “Δικεφάλου” για ένα τρόπαιο, μετά το περσινό νταμπλ. Πλέον, περιμένει δώρο από τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ.

Μπορεί να έχασε πέναλτι μόλις στο 2΄λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο, ένα γεμάτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να επικρατήσει εύκολα του Άρη (0-2) στο Κλ.Βικελίδης και να βρεθεί -για την ώρα- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

«Λαβωμένες» και οι δύο ομάδες από τον αποκλεισμό του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα, σε ένα ειδικών συνθηκών παιχνίδι στο «Κλ.Βικελίδης», Άρης και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την 4η αγωνιστική, με τους «ασπρόμαυρους» να… καίγονται βαθμολογικά, κυνηγώντας τη δεύτερη θέση των playoffs απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα άλλαξε όλα γι΄όλα

Με κορυφαίο τον Κουέστα στο α’ ημίχρονο, ο Άρης άντεξε για 36 λεπτά, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη νευρικότητα στους φιλοξενούμενους που ήταν ανώτεροι αγωνιστικά και είδαν τον Ισπανό πορτιέρε να βγάζει πέναλτι και να αποσοβεί τρεις φορές τον κίνδυνο για την ομάδα του. Η αρχή έγινε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να μην εκμεταλλεύεται το «δώρο» δια χειρός Μπα και τον Σφιντέρσκι να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Κουέστα από την άσπρη βούλα.

Με τη ψυχολογία με το μέρος του, ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» φώναξε παρών όπου χρειάστηκε αλλά τελικά προδόθηκε από την άμυνά του. Με μια φάση – καρμπόν αλά Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, με τον Στοχ να εκτελεί απευθείας το φάουλ και τον Βαρέλα ανενόχλητο και εντελώς μόνος του να ανοίγει το σκορ για το 0-1.

Με την πλάτη στον τοίχο, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι αλλά ο μοιραίος Σφιντέρσκι φρόντισε να εξιλεωθεί για το χαμένο πέναλτι και να εκμεταλλευτεί την τέλεια κάθετη του Μπίσεσβαρ με ένα άψογο πλασέ που πέρασε κάτω από τα πόδια του Κουέστα προκειμένου να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, ο Άρης πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, προσπαθώντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Δικεφάλου με τον ΠΑΟΚ να αναλώνεται περισσότερο στη διαχείριση του σκορ, κατεβάζοντας ταχύτητα, θέλοντας να απειλήσει στην κόντρα επίθεση. Και πάλι, όμως, έβρισκε μπροστά του τον Κουέστα σε σωρεία ευκαιριών μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Δεδομένης της κατάστασης με τις απουσίες και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, οι γηπεδούχοι δεν πήραν καθόλου βοήθειες και… ανάσες από τον πάγκο με τον Μίχαελ Ένινγκ να μην πραγματοποιεί καμία αλλαγή μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, την ώρα που ο Αμπέλ Φερέιρα, έχοντας κλειδώσει εύκολα τη νίκη, φρέσκαρε την ομάδα του με φόντο το ματς των Δικεφάλων την επόμενη Τετάρτη.

Στις καθυστερήσεις, ο Δεληζήσης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Άκπομ, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα, χωρίς -πάντως- να αλλάξει κάτι στην εικόνα του παιχνιδιού…