Για τις εμπειρίες του στην Ιταλία και την Σασουόλο μίλησε ο Γιώργος Κυριακόπουλος αλλά και για τη δουλειά που κάνει ο Ολυμπιακός.

Ο νεαρός αμυντικός μιλώντας στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα ανέφερε τα εξής:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις στην Σασουόλο τόνισε: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα να αγωνίζομαι στο ιταλικό πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος, έχουμε έναν φανταστικό προπονητή ο οποίος έχει την ίδια φιλοσοφία με την δική μου, καθώς θέλει να παίζουμε ποδόσφαιρο από πίσω. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή, να παράγει παίκτες και να τους πουλάει στο εξωτερικό. Οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ καλές και θέλω να μείνω για χρόνια στην Ιταλία, ώστε να αναδειχθώ και να παίξω σε μια πιο μεγάλη ομάδα».

Σε ότι αφορά το deal με την ιταλική ομάδα δήλωσε: «Έκλεισε την τελευταία στιγμή. Ήταν 2 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα των μεταγραφών όπου ήρθε ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου, που μου είπε πως υπάρχει αυτή η πρόταση και χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το ναι. Άρεσα πάρα πολύ στον προπονητή, με είχαν παρακολουθήσει και δώσαμε κατευθείαν τα χέρια»

Για τις ελληνικές ομάδες που είχαν ενδιαφερθεί για να τον αποκτήσουν: «Μοναδική ελληνική ομάδα που είχε ενδιαφερθεί ήταν ο Ολυμπιακός αλλά δεν ήταν επίσημο, γιατί υπήρχαν τόσο ο Τσιμίκας όσο και ο Κούτρης, στη συγκεκριμένη θέση και έτσι δεν προχώρησε η μεταγραφή μου. Από άλλη και η ΑΕΚ έδειξε ένα ενδιαφέρον, αλλά όχι κάτι επίσημο».

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην Serie A: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι τώρα είναι με την Γιουβέντους. Είχαμε πάρα πολύ πίεση, ειδικά όταν προηγηθήκαμε, το γήπεδο είχε κατηφορίσει. Για μένα ο πιο δύσκολος ποδοσφαιριστής που έχω αντιμετωπίσει είναι ο Κουαντράδο, είναι ένας παίκτης που έχει πολύ ένταση, πολύ πίεση και μου έβαλε δύσκολα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Υπάρχουν όμως κι άλλοι καλοί παίκτες όπως ο Καντρέβα, ο Κολάροφ και Κλάιφερτ της Ρόμα, είναι πολύ υψηλό το επίπεδο αλλά έχω ανταπεξέλθει πιστεύω καλά μέχρι τώρα και θέλω να συνεχίσω έτσι».

Για την προσαρμογή του στην Ιταλία: «Είχα πει πως οι πρώτοι μήνες εδώ ήταν πολύ δύσκολοι, δεν ήξερα την γλώσσα δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τους προπονητές καλά. Οι Ιταλοί είναι λίγο ιδιότροποι με την αμυντική τακτική, δεν είχα αφομοιώσει καλά το στιλ της ομάδας και μου πήρε αρκετό χρόνο. Έκατσα στον πάγκο σε αρκετά παιχνίδια, αλλά αυτό μου έκανε καλό δούλεψα κέρδισα την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και άρχισα να παίζω βασικός σε αρκετά ματς».

Για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Αταλάντα: «Η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα της οφείλεται στον προπονητή της τον Γκασπερίνι. Είναι η μοναδική ομάδα που παίζει man to man, ήταν μια πρωτοφανή άμυνα για εμένα, που δεν την έχω αντιμετωπισει ξανά στην καριέρα μου και μπορώ να πω ότι η ένταση που έβγαζαν στο παιχνίδι τους ήταν φανταστική. Έχουν πολύ ποιοτικούς παίκτες, αλλά αυτό που αντιμετώπισα στην άμυνα τους, ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δύσκολο και πιεστικό. Πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για μας, αλλά και για την κάθε μικρομεσαία ομάδα στην Ιταλία και έχει φτάσει ψηλά με την αξία της».

Τι πρέπει να έχει ένα νέο παιδί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του ποδοσφαίρου και να φτάσει ψηλά: «Η λέξη που μου έλεγε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρός και δεν την άκουγα, αλλά τώρα μου βγαίνει μπροστά μου, είναι η λέξη υπομονή. Θέλει τεράστια υπομονή γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα δύσκολο άθλημα, θέλει πάρα πολύ δουλειά. Εγώ μεγάλωσα σε πολύ καλές ακαδημίες, στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης που θεωρώ ότι είναι πρότυπο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Η ομάδα με στήριξε, μου έδωσε τις ευκαιρίες που ήθελα και το πιο σημαντικό είναι να μη σε παίρνει από κάτω, να έχεις υπομονή και να δουλεύεις μέχρι το τέλος».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό: «Ο εφετινός Ολυμπιακός, με τις ενισχύσεις και ειδικά με τον Βαλμπουενά που έχει κάνει την διαφορά και έχει δώσει ποιότητα στην ομάδα και ο Ελ-Αραμπί που σκοράρει και γενικότερα η συνολική δουλειά που βγάζει ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο, είναι κάτι φανταστικό και πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί είναι όμορφο να βλέπουμε ελληνικές ομάδες να παίζουν με αυτό τον τρόπο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να βαδίσουν και αυτές σε αυτό τον δρόμο και να επιστρέψουν στις επιτυχίες όπως παλιά».

Για τον Κώστα Τσιμίκα: «Τον Κώστα τον γνωρίζω και από την Εθνική ομάδα των Ελπίδων. Ξεχώριζε και εκεί, δεν με εξέπληξε η μέχρι τώρα πορεία του, το περίμενα, το αξίζει, έχει κάνει φοβερή δουλειά, είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής. Τα χαρακτηριστικά του είναι η ταχύτητα, είναι πάρα πολύ γρήγορος, έχει πολύ καλή σέντρα και δεν είναι έκπληξη για εμένα ότι τον ζητάνε μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό. Του εύχομαι τα καλύτερα και εύχομαι να φτάσει ακόμα πιο ψηλά».