Ο Ολυμπιακός σοβάρεψε και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Φοίνικας Σύρου τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ.

Το σημείο κλειδί ήταν η συγκέντρωση που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι. Οι παίκτες του Μουνιόθ σε αντίθεση με το πρώτο ματς δεν ασχολήθηκαν με τις αποφάσεις των διαιτητών και με το video check, ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Ισπανού και έφτασαν σε μία εύκολη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη ο Φοίνικας δεν είχε την αποτελεσματικότητα του πρώτου αγώνα ούτε στην επίθεση, ούτε στην υποδοχή, έκανε αρκετά λάθη και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Το ματς: Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες οι οποίες έκαναν πολλά λάθη από το σερβίς. Στα μισά του σετ ο Φοίνικας ξέφυγε με δύο πόντους (18-16), αλλά οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν επί μέρους 5-1 για να βρεθούν σε θέση ισχύος στο τελείωμα του σετ το οποίο κατέκτησαν με 22-25.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο μπλοκ, πίεσε από το σερβίς και από την αρχή μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Φοίνικας δεν είχε απαντήσεις και έτσι ήρθε εύκολα το 2-0 για τους παίκτες του Μουνιόθ με 20-25. Στο τρίτο σετ είχαμε μάχη μέχρι τα μισά. Για την ακρίβεια μέχρι το 13-13. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έτρεξε επί μέρους 7-2 και ουσιαστικά τελείωσε το σετ, αλλά και το ματς.