Όχι δε μπήκε μέσα μου το πνεύμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά είναι γεγονός πως τα πάντα είναι θέμα σεβασμού. Πράγμα που ο Παναθηναϊκός, έδειξε πως έχει κατανοήσει ιδίως απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Άρης.
Δεν γιορτάζει κανείς, γι’ αυτό το 2-0 επί του Άρη ούτε θα είναι πρώτο θέμα για καιρό. Αυτό για το οποίο χαίρεται κάποιος, είναι το γεγονός πως έδειξαν οι παίκτες του Δώνη το νεύρο τους.
Σεβάστηκαν τον εαυτό σους, και δεν άφησαν κανένα περιθώριο σε μια ομάδα που μετά το φετινό 4-0 του πρώτου γύρου έβγαζε συνεχώς υπεροψία στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό πράγμα που έκανε τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να διαχειριστούν τις δύσκολες στιγμές.
Ποδοσφαιρικά το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, έδειξε πως είναι μια ταχύτητα πάνω από τον κουρασμένο και άδειο Άρη.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την εικόνα που βγάζουν οι παίκτες του σε μια ανούσια διαδικασία. Πλην της άσχημης εικόνας, και διάθεσης στο Καραϊσκάκης τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν είναι καθόλου κακοί.
Κάτι που θα πρέπει να δει ο επόμενος προπονητής, για να μπορέσει να χτίσει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Στα της Κυριακής, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει πως μπορεί παρά τα όσα αντιμετωπίζει να κερδίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, θέλει να δει την ομάδα να τα δίνει όλα απέναντι στην ομάδα του Μαρτίνς και όχι να δείξει την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού.
Πρέπει και θα το επαναλάβω, να πάει στην επόμενη μέρα και με καλή ψυχολογία αλλά και με συγκεκριμένο σχέδιο.
Μπορεί η διαδικασία, των play-off να μην έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό ωστόσο είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει πράγματα και στον επόμενο προπονητή.
Ο Πογιάτος, θα πρέπει να εμφανιστεί έτοιμος και να καλύψει τις απώλειες στο ρόστερ αλλά και να έχει τη στήριξη για να αφήσει κάτι σωστό πίσω, όταν θα φύγει. Καμία χρονιά, δε θα είναι εύκολη από δω και πέρα αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να επαναλάβει τα φετινά εγκλήματα.
Για να γίνει κάτι σωστό, θα πρέπει και οι συνθήκες να έχουν διαμορφωθεί εσωτερικά να μην επηρεάζουν άλλο την εικόνα που θα βγαίνει προς τα έξω.
Αν τα αποδυτήρια είναι καλά, τότε ο Παναθηναϊκός την επόμενη περίοδο θα έχει και τα αποτελέσματα που πρέπει και θα βρει την αγωνιστική σταθερότητα που τόσο πολύ του λείπει. Όχι δεν καρφί προς τον προπονητή, αλλά προς τη διοίκηση που το μυαλό της λειτουργεί σαν τα τρελά νερά της Χαλκίδας.
Όλα λοιπόν είναι θέμα σεβασμού, πάνω απ’ όλα στο σήμα και το όνομα της ομάδας αλλά και στους εαυτούς τους.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, θα πρέπει να κλείσει τη χρονιά με νίκες και να πάρει καλύτερη θέση από αυτή που έχει μέχρι τώρα. Τα κακή ψυχολογία και κατάρρευση, δεν υπάρχουν από δω και πέρα. Κανένας που θα έρθει στο ΟΑΚΑ, και θα έχει το ίδιο υπεροπτικό ύφος θα πρέπει να φύγει με την ήττα στην πλάτη. Αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, συνεχίζουν να δείχνουν τον ίδιο σεβασμό στη φανέλα που φοράνε θα βγουν πολύ περισσότερο κερδισμένοι τη χρονιά που έρχεται απ’ όσο περιμένουν ακόμη και οι ίδιοι.