Εύκολη νίκη επί της νυν πρωταθλήτριας Λίβερπουλ πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, «διαλύοντας» την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με τεσσάρα.

Το εξαιρετικό ποδόσφαιρο των «Πολιτών» και η κακή αμυντική συμπεριφορά της Λίβερπουλ στις αντεπιθέσεις της Μάντσεστερ Σίτι, έφεραν το ευρύ 4-0 στο ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής της Premier League.

Ανησυχητική η εμφάνιση των «ερυθρών του Μέρσισαϊντ», σε πολύ καλή βραδιά οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ιδανικό πρώτο ημίχρονο για τη Σίτι με τρία γκολ

Μόλις στο 4ο λεπτό του ντέρμπι ο Σαλάχ δοκίμασε καλό σουτ, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Έντερσον. Στο «ριμπάουντ» ο Φιρμίνιο από πλεονεκτική θέση έκανε πολύ αδύναμο πλασέ το οποίο δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Μετά από ωραία προσωπική ενέργεια στο 19′, ο Σαλάχ βρήκε χώρο για ένα καλό σουτ το οποίο κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Έντερσον.

Στο 24ο λεπτό ο Στέρλινγκ κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα μέσα στην περιοχή του Γκόμεζ. Την εκτέλεση ανέλαβε επιτυχώς ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος «άνοιξε» το σκορ στο 25′.

Ο Φόντεν στο 35′ μπήκε γρήγορα μέσα στην περιοχή, πάσαρε έγκαιρα στον Στέρλινγκ και ο τελευταίος με τις κατάλληλες προσποιήσεις νίκησε τον Έντερσον και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με όμορφο «σκαφτό» πλασέ.

Λίγο πριν την ανάπαυλα (45′) οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι «έκρυψαν» τη μπάλα έξω από την περιοχή με γρήγορο passing game, ο Φόντεν από δεξιά βρήκε ανοιχτό διάδρομο και πλάσαρε εύκολα τον Άλισον για το 3-0 των «Πολιτών» σε ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος.

Στον ίδιο ρυθμό η Σίτι στο δεύτερο μέρος, δεν ανέβασε «στροφές» η Λίβερπουλ

Στο 51′ οι «Πολίτες» «χτύπησαν» γρήγορα στην κόντρα, ο Ντε Μπρόινε από τα δεξιά πάσαρε με δύναμη στον Φόντεν, λίγο πιο μακριά από το σημείο του πέναλτι, ο Άγγλος έπιασε δυνατό συρτό σουτ αλλά ο Φαν Ντάικ έδιωξε σωτήρια με το πόδι στη γραμμή.

Ο Μανέ πήρε εξαιρετική πάσα ελάχιστα μέτρα μακριά από το τέρμα, ενώ ήταν μόνος του, αλλά… μπερδεύτηκε με τον εαυτό του, έχασε τη μπάλα και σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για τη Λίβερπουλ να μειώσει στο 53ο λεπτό του ντέρμπι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη «χρυσή» ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 57′, αυτή τη φορά με φάουλ στη γραμμή της περιοχής κοντά στο ημικύκλιο. Εκτελεστής ήταν ο Τσάμπερλεϊν αλλά το συρτό σουτ του Άγγλου έφυγε λίγο άουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Έντερσον.

Σε υποδειγματική αντεπίθεση βγήκαν οι γηπεδούχοι στο 66ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε σέρβιρε στον Στέρλινγκ, ο Άγγλος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αναστάτωση της Λίβερπουλ, έκανε μία όμορφη ντρίμπλα και «εκτέλεσε» εύστοχα για δεύτερη φορά στο ματς για το 4-0 των «Πολιτών».

Η Σίτι στο 80′ βρήκε πάλι εκτεθειμένη την άμυνα της Λίβερπουλ, ο Μάχρεζ έφτασε στα όρια της περιοχής, σούταρε αλλά η μπάλα βγήκε λίγο άουτ.

Ενδεκάδες
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (73′ Ζοάο Κανσέλο), Γκαρσία, Λαπόρτ (78′ Οταμέντι), Μεντί, Ροντρίγο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Ζεσούς (58′ Μάχρεζ), Στέρλιγνκ (79′ Μπερνάρντο Σίλβα).
Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (76′ Γουίλιαμς), Γκόμεζ (46′ Τσάμπερλεϊν), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Έντερσον, Βαϊνάλντουμ (61′ Κειτά), Μανέ (85′ Μιναμίνο), Σαλάχ, Φιρμίνο (61′ Οριγκί).