Ο Σβεν Μίσλιντατ ήταν το κρυφό χαρτί στις επιτυχίες του Γιούργκεν Κλοπ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ με αποκορύφωμα την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (2010, 2012). Χάρη στον σκάουτ και μετέπειτα αθλητικό διευθυντή με το «διαμαντένιο μάτι», οι Βεστφαλοί απέκτησαν μεταξύ άλλων τους Λεβαντόφσκι, Καγκάουα, Χούμελς, Σούμποτις και Μπλαστσικόφσκι.

Ο 47χρονος Γερμανός προσελήφθη τον Δεκέμβριο του 2017 στην Άρσεναλ έναντι παχυλής αμοιβής και ουσιαστικά ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Ντίνου Μαυροπάνου, έχοντας προηγουμένως ανάψει το πράσινο φως στη Ντόρτμουντ και για τον Καμπετσή.

Στους «κανονιέρηδες» δεν έμελλε να μακροημερεύσει με την καριέρα του να διαρκεί για μόλις 14 μήνες. Τον Απρίλιο του 2019 ανέλαβε πόστο αθλητικού διευθυντή στη Στουτγκάρδη, μολονότι ο σύλλογος μετείχε στην 2. Bundesliga.

Έχοντας πλέον προβιβαστεί στη μεγάλη κατηγορία, ο Μίσλιντατ εκπονεί τα σχέδια του για τη νέα σεζόν. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του είναι ο Ταξιάρχης Φούντας με τον άσο της Ραπίντ Βιέννης να πραγματοποιεί μαγική σεζόν έχοντας φτάσει τα 20 γκολ.

Ο Μίσλιντατ έχει διαμορφώσει θετική άποψη για τον 24χρονο στράικερ και δεν αποκλείεται να σημειωθούν εξελίξεις.