Η Ουντινέζε πήρε σημαντικό διπλό για την παραμονή επί της Ρόμα στο “Ολίμπικο” και με σκορ 2-0.

Πολύ καλή εμφάνιση των φιλοξενούμενων που βρήκαν γκολ νωρίς με τον αρχηγό τους και συνήθη ύποπτο, Λαζάνια, ενώ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι Ρωμαίοι έμειναν με 10 παίκτες από το 30′.

Ένα δεύτερο γκολ του Νεστορόβσκι στο 78′ τελείωσε τις ελπίδες της ομάδας του Φονσέκα να πάρει κάτι.

Η Ρόμα φαίνεται να σπατάλησε όποια ευκαιρία είχε για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του Champions League. Οι Τζαλορόσι ηττήθηκαν στο Ολίμπικο από την Ουντινέζε και πλέον απέχουν 12 βαθμούς από την 4η θέση της Serie A που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στην οποία βρίσκεται η Αταλάντα. Από την άλλη η Ουντινέζε πήρε μία σπουδαία νίκη, αφού αύξησε στους έξι πόντους τη διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη.

Το πρώτο μέρος ήταν καταστροφικό για τους Τζαλορόσι. Στα 12 λεπτά αγώνα η Ουντινέζε άνοιξε το σκορ. Ο Ντε Πο έπιασε ένα περίεργο σουτ στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει στον Λαζάνια, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιράντε.

Στο 29ο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τη Ρόμα, αφού ο Περότι είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα φάουλ του στον Ροντρίγκο Μπεκάο. Η ομάδα του Φονσέκα δεν βελτιώθηκε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο από άποψη κατοχής και η Ρόμα δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, καταγράφοντας δύο καλές ευκαιρίες προς την εστία της Ουντινέζε.

Οι φιλοξενούμενοι έγραψαν τελικά το 2-0 στο 78ο λεπτό. Η Ρόμα έχασε την μπάλα με αποτέλεσμα η Ουντινέζε να φύγει γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Ντε Πολ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και είδε τον Νεστορόβσκι, ο οποίος πλάσαρε τον Μιράντε από το ύψος του πέναλτι. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως και το τελευτάιο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Ρόμα (Φονσέκα): Μιράντε, Κολάροβ, Φάτζιο, Σμόλινγκ, Πέρες, Ντιαβάρα, Κρισάντε, Ουντέρ, Περότι, Πέρες, Κάλινιτς

Ουντινέζε (Γκόρι): Μούσο, Μπεκάο, Ντε Μάιο, Νούιτνικ, Στρίγκερ-Λάρσεν, Ντε Πολ, Γιάγιαλο, Γουάλας, Ζέεγκελαρ, Λαζάνια, Οκακά