Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό και αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει, ήταν το “Τριφύλλι”. Τελικό σκορ 0-0 ενώ ο Διούδης απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Υπήρξε και ανακοίνωση των “πρασίνων” λίγο αργότερα για να διαμαρτυρηθούν για αυτή την φάση και όχι μόνο.

Τι κι αν ο Ολυμπιακός ήρθε στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό όντας αήττητος στο πρωτάθλημα, με πέντε συνεχόμενες νίκες στα πλέι οφ και με τη ψυχολογία και τη φόρμα του στα ύψη έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο;

Τι κι αν ο διαιτητής Κομίνης ως άλλος καμικάζι που έδινε εξετάσεις προθέσεων δεν τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπα στο 41’ και καταλόγισε ένα πέναλτι στο φινάλε του ημιχρόνου απ’ αυτά που δίνονταν επί «παράγκας»;

Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών, έχοντας τέσσερις νεαρούς από την ακαδημία του στην 11άδα και πέντε συνολικά στο ματς, ήταν «βράχος» στο αποψινό 0-0 στο ΟΑΚΑ και ο νικητής των εντυπώσεων πέραν πάσης αμφιβολίας.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό με πολύ πάθος και με στρατηγική από τον προπονητή τους να πιέσουν ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού και να κλέψουν όσες περισσότερες μπάλες είναι δυνατόν κοντά στην «ερυθρόλευκη» περιοχή.

Ταυτόχρονα άφησαν την κατοχή της μπάλας τον «αιώνιο» αντίπαλό τους και στηρίχθηκαν στην καλά οργανωμένη αμυντική τους γραμμή που εμπεριείχε πεντάδα μπροστά από τον Διούδη και δύο τρεχαντίρια στον άξονα της μεσαίας γραμμής (Ανουάρ-Αλεξανδρόπουλο) που έκαναν εξαιρετική δουλειά και πολλά κλεψίματα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος αν και οι τελικές ήταν μοιρασμένες (από τέσσερις και ο Ολυμπιακός βραχυκυκλωμένος παρότι είχε ανούσια κατοχή (39%-61%).

Στο 45+2’ ο Κομίνης έκανε το ντέρμπι ροντέο. Ο Ανουάρ έκοψε τον Βαλμπουενά μέσα στην περιοχή κι αυτός αφού ανακάλυψε παράβαση, ενημερώθηκε από το VAR να ελέγξει ξανά τη φάση. Η απόφασή του δεν είναι να πάρει πίσω το φάουλ αλλά να καταλογίσει πέναλτι μια και το μαρκάρισμα ήταν εντός περιοχής, μόνο που ο Διούδης είπε «όχι» στην εκτέλεση του Βαλμπουενά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς φόρτωσε με δεύτερο επιθετικό (Χασάν αντί Μπουχαλάκη), αλλά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό των πιτσιρικάδων και των πάμπολλων απουσιών να σταματάει το σερί νικών του Ολυμπιακού στα πλέι οφ και να διατηρεί το αήττητο στο ΟΑΚΑ από τις 27 Οκτωβρίου 2019 και το ματς με την ΑΕΛ.