Η τεσσάρα επί της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ δεν φέρεται να έφτιαξε το ηθικό των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς γνώρισαν την ήττα από την πολύ καλά οργανωμένη Σαουθάμπτον με 1-0.

Οι “Άγιοι” κατάφεραν να βρουν το γκολ με τον Τσε Άνταμς, που έκανε το ντεμπούτο του και σκόραρε από τα 40 μέτρα. Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ, αφού οι αμυντικοί του Χάσενχουτλ έκλεισαν κάθε πιθανό διάδρομο.

Μία μεγάλη νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να πάρει η Σαουθάμπτον με 1-0. Κάπως έτσι, οι Άγιοι ανέβηκαν στην 13η θέση με 43 πόντους διατηρώντας διαφορά 16 πόντων από τις τελευταίες θέσεις, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους στην κατηγορία. Από την άλλοι, οι πολίτες έμειναν στην 2η θέση με 66 πόντους και δεν απειλούνται από την 3η Λέστερ.

Η Σίτι έχει χάσει σε τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στην Premier League, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο με ένα σουτ του Τσε Άνταμς από τα 40 μέτρα. Ο Ζιντσένκο έχασε την μπάλα, ο Έντερσον ήταν εκτός εστίας και ο παίκτης της Σαουθάμπτον πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των αγίων με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 30ο λεπτό η Σίτι έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Φερναντίνιο σημάδεψε το δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πίεζαν όλο και περισσότερο. Με τα λεπτά να κυλούν η Σαουθάμπτον οπισθοχώρησε και προσπάθησε με ηρωϊκό τρόπο να κρατήσει το αποτέλεσμα. Το κατάφερε μέχρι το τέλος, παρά τις προσπάθειες της Μάντσεστερ Σίτι να κάνει το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν να έχουν το 73% της κατοχής, καταγράφοντας 24 τελικές, όμως γκολ δεν πέτυχαν.

Σαουθάμπτον (Χάζενχουτλ): ΜακΚάρθι, Πίτερς, Στέφενς, Μπέντναρεκ, Μπέρτραντ, Ρέντμοντ, Ρομέου, Γουάρντ-Πρόουζ, Άρμστρονγκ, Άνταμς, Ινγκς

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Γκαρσία, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Σίλβα, Φερναντίνιο, Σίλβα, Μαχρέζ, Χεσούς, Στέρλινγκ