Η Ξάνθη απογοήτευσε ξανά και έμεινε στο 0-0 κόντρα στην, αδιάφορη, Λαμία, παρ’ ότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 29′ και συνεχίζει να κινδυνεύει να υποβιβαστεί.

Το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για την γηπεδούχο Λαμία, εν αντιθέσει με την φιλοξενούμενη Ξάνθη που παλεύει για την εξασφάλιση της παραμονής στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ.

Σημειωτέων πως το ματς διεξήχθη με δύο ημέρες καθυστέρηση κι όχι το Σάββατο (4/7) όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, από την στιγμή που παίκτης της Ξάνθης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και η ομάδα της Θράκης μπήκε σε 48ωρη καραντίνα όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εν τέλει κι αφού τα δείγματα των υπολοίπων παικτών της Ξάνθης βγήκαν αρνητικά, άναψε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης το απόγευμα τη Δευτέρας (6/7).

Κάκιστο υπήρξε το παιχνίδι στο α΄ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή ωστόσο ήταν…φλύαροι και δεν πατούσαν με ευκολία την αντίπαλη περιοχή.

Ένα σουτ του Ντε Αμορίμ (13΄) και μια κεφαλιά του Λισγάρα (39΄) ήταν οι καλύτερες στιγμές τους. Αρνητικός πρωταγωνιστής της Λαμίας ο Ανέστης Βλαχομήτρος που μέσα σε τέσσερα λεπτά (25΄ – 29΄) κατάφερε(διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να πάρει δύο κίτρινες κάρτες και να αφήσει τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς η Λαμία να΄χει ούτε μία τελική προσπάθεια και με την Ξάνθη να΄χει την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 70% χωρίς όμως να το εξαργυρώσει με γκολ και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημά με τον παίκτη παραπάνω μετά το 29΄.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε με την έναρξη του β΄ημιχρόνου.

Η Ξάνθη είχε την υπεροχή δυσκολευόταν όμως τρομερά στην παραγωγή φάσεων με τους γηπεδούχους να κλείνουν καλά τους χώρους και να διατηρούν με άνεση ανέπαφη την εστία τους.

Ούτε η είσοδος των Τζουρίτσκοβιτς και Κάστρο στο 62΄ βοήθησε τους Θρακιώτες να ανεβάσουν στροφές και να φτιάξουν φάση.

Ένα σουτ του Ντε Αμορίμ στο 77΄που έφυγε λίγο άουτ ήταν η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων στο β΄ημίχρονο.

Καλή η διαιτησία του Μανούχου (Αργολίδας). «Κιτρίνισε» τους Καρασαλίδη, Λισγάρα, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Βάντερσον, Μπουλούλη, Τζουρίτσκοβιτς και απέβαλε σωστά στο 29΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βλαχομήτρο.

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Βάντερσον, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (89΄Πλιάτσικας), Καραμάνος (81΄Ασίγκμπα), Βλαχομήτρος, Σάλιακας (58΄Βασιλόγιαννης).

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Ντε Αμορίμ, Κοβάτσεβιτς (46΄Γκαργκαλατζίδης) , Στάρτζεον (62΄Τζουρίτσκοβιτς), Φοσέ (62΄Φοσέ), Μουλέν, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Τερκί (88΄Φασίδης), Καρασαλίδης (77΄Σόσα), Κασάδο.