Σιγά μην το άφηνε να πέσει κάτω ο Ζοσέ Μουρίνιο, πολλώ δε μάλλον, όταν το μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου είναι μόλις μια εβδομάδα μακριά!

Καζούρα από την συμπολίτισσά της Άρσεναλ δέχτηκε η Τότεναμ, μετά την ήττα της την Πέμπτη (2/7) με 3-1 από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

«Δεν είναι εύκολο να νικάς την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Μπράμαλ Λέιν. Εδώ μία υπενθύμιση για το πώς γίνεται» αναφερόταν χαρακτηριστικά σε ποστάρισμα στον επίσημο λογαριασμό της Άρσεναλ στο Facebook, το οποίο συνοδευόταν με highlights από την νίκη των «κανονιέρηδων» στο ίδιο γήπεδο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η «πρόκληση» αυτή δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος πήρε την ασίστ και απάντησε αναλόγως.

“Εάν ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας ή πάλευαν για την πρώτη τετράδα και ήταν σε καλή κατάσταση, δεν θα απολάμβαναν τα προβλήματα των άλλων.

Απολαμβάνεις τα προβλήματα των άλλων όταν αντιμετωπίζεις και εσύ προβλήματα. Δεν έχουν τώρα και πολλά πράγματα για να γιορτάσουν, οπότε θα πρέπει να αρπάζουν όποια ευκαιρία βρίσκουν.

Είναι σε παρόμοια κατάσταση με εμάς στη βαθμολογία” δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός, επιστρέφοντας με τον τρόπο αυτό το γάντι στην άλλη μεγάλη ομάδα του Βορείου Λονδίνου αναφέροντας τα εξής: «Δεν θέλω να συνδέω το σύλλογο με τέτοια ποσταρίσματα ή τιτιβίσματα επειδή πιθανότατα το άτομο που το έκανε, ενήργησε μόνος του. Δεν νομίζω πως έκανε το ποστάρισμα ο Μικέλ Αρτέτα.

Πιθανότατα το έκανε κάποιος άνθρωπος που δουλεύει από το σπίτι του εδώ και τρεις μήνες. Κανένα πρόβλημα, στο σπίτι μας θα τους περιμένουμε άλλωστε σε λίγες ημέρες από τώρα.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου λέει τίποτα το να είμαστε πρωταθλητές του Βορείου Λονδίνου. Θα πρέπει να είσαι κάτι μεγαλύτερο και να έχεις μεγαλύτερες φιλοδοξίες».

Η Άρσεναλ βρίσκεται στο +4 από την Τότεναμ, η οποία πριν από το μεταξύ τους ματς, που θα γίνει την Κυριακή (12/7) στο «Tottenham Hotspur Stadium» , θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα την Έβερτον (6/7) εντός και στην συνέχεια την Μπόρνμουθ (9/7) εκτός .