Παρά την καθολική υπεροχή της στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς από τη Λέστερ, καθώς στο τέλος «μίλησε» ο Τζέιμι Βάρντι.

Η Άρσεναλ έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, βρήκε γκολ με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 21ο λεπτό, φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά η χαλάρωση της στο δεύτερο ημίχρονο έφερε το γκολ – τιμωρία της Λέστερ με τον Βάρντι για το 1-1.

Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο «Έμιρεϊτς», σταμάτησε και το σερί (τριών) συνεχόμενων νικών της Άρσεναλ, στο κυνήγι των Λονδρέζων για ένα Ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της Άρσεναλ

Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι είχε ο Βάρντι στο 8′. Ο Άγγλος βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ αλλά πάνω στον Μαρτίνεθ, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα.

Στο 12ο λεπτό ο Ιχεανάτσο πήρε ωραία κάθετη πάσα ενώ βρισκόταν κοντά στο σημείο του πέναλτι, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Μαρτίνεθ απέκρουσε πολύ δύσκολα με το πόδι.

Η Άρσεναλ «άνοιξε» το σκορ μόλις στο 21′. Έπειτα από γρήγορη ανάπτυξη, ο Σάκα από δεξιά μπήκε στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκε το πέσιμο του Σοουγιουντσού, πάσαρε υπέροχα στον Ομπαμεγιάνγκ και ο Γκαμπονέζος με κενή εστία μπροστά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για 20η φορά στη φετινή σεζόν.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Άρσεναλ για το 2-0 στο 31ο λεπτό. Ο Σάκα πάσαρε σωστά στον Λακαζέτ, ο Γάλλος σταμάτησε ωραία τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, σούταρε δυνατά αλλά ο Σμάιχελ έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 39′ ο Μπεγερίν πήρε μέτρα από δεξιά, έκανε υπέροχη σέντρα κατευθείαν για το κεφάλι του Λακαζέτ, ο Γάλλος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σμάιχελ ούτε αυτή τη φορά.

Εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση της Άρσεναλ… ο Βάρντι

Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου άνηκε στην Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, ο Νταβίντ Λουίς στο 52′ το εκτέλεσε δυνατά και συρτά, όμως ο Σμάιχελ βγήκε νικητής απομακρύνοντας τη μπάλα.

Στο 54ο λεπτό ο Βάρντι έκανε εκπληκτική σέντρα για τον Ιχεανάτσο, ο Νιγηριανός έπιασε δυνατό σουτ στον αέρα, μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μαρτίνεθ κράτησε το μηδέν στην εστία του με μία εξαιρετική επέμβαση μπλοκάροντας τη μπάλα.

Η Λέστερ απέκτησε τον έλεγχο του ρυθμού μέχρι περίπου το 67′, κρατούσε τη μπάλα και έψαχνε τρόπους να βγει μπροστά αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες, βγάζοντας μία «ακίνδυνη» εικόνα επιθετικά.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις «Αλεπούδες» να προσπαθούν να βρουν χώρους για ένα γκολ και την Άρσεναλ να αμύνεται σκληρά ώστε να υπερασπιστεί το επιμέρους της σκορ.

Το πολυπόθητο τέρμα για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 84ο λεπτό με τον Βάρντι να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από την επικίνδυνη φαλτσαριστή σέντρα του Γκρέι.

Ενδεκάδες
Άρσεναλ: Μαρτίνεθ, Μουστάφι, Νταβίντ Λουίς, Κολάσινατς, Μπεγερίν, Θεμπάγιος (80′ Τορέιρα), Τζάκα, Τιέρνι, Σάκα (71′ Ενκετία), Λακαζέτ (71′ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ (93′ Μέιτλαντ-Νάιλς).
Λέστερ: Σμάιχελ, Μπένετ, Έβανς, Σοουγιουντσού, Τζάστιν, Εντιντί (82′ Πρατ), Τίλεμανς, Ολμπράιτον (59′ Μπαρνς), Πέρεθ, Ιχεανάτσο (59′ Φουκς), Βάρντι.