Η Asia Durr μίλησε για την «μάχη» που δίνει με τη νόσο Covid-19, εξαιτίας της οποίας δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τις New York Liberty στην επανεκκίνηση του WNBA.

Η 23χρονη γκαρντ των Liberty, που επελέγη στο Νο2 του draft το 2019, μίλησε για την «περίπλοκη και κουραστική»… αναμέτρηση που δίνει με τον κορονοϊό  από τις 8 Ιουνίου που διεγνώσθη θετική.

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή της από την επανεκκίνηση του WNBA, που θα γίνει στις 24 Ιουλίου, και μίλησε για την περιπέτειά της.

«Μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση με τους γιατρούς και τις Liberty, αποφάσισα να μην παίξω στην επανέναρξη της σεζόν. Αφότου βρέθηκα θετική στον κορονοϊό στις 8 Ιουνίου, η “μάχη” μου είναι περίπλοκη και κουραστική.

Όπως συνεχίζω να παλεύω για να αναρρώσω πλήρως, έπρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση σε μια προθεσμία για να κάνω πίσω ως παίκτρια υψηλού κινδύνου.

Τόσα πολλά γι’ αυτόν τον ιό είναι ακόμα άγνωστα και η καρδιά μου είναι βαριά, ακόμα και τώρα που παίρνω την απόφαση που ξέρω ότι είναι η καλύτερη για την υγεία μου μακροχρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου, το σύλλογο των Liberty, τους φιλάθλους και τους συνεργάτες μας για την συμπόνια τους. Σχεδιάζω να είμαι κοντά στην ομάδα ουσιαστικά και να την στηρίξω στο παρκέ και στις προσπάθειες που γίνονται γύρω από την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ακτιβισμό από την “φούσκα”, όπως μπορώ.

Ελπίζω να κάνετε το ίδιο».