Η Νάπολι πέρασε από την έδρα της Τζένοα (1-2) και την άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Στην 5η θέση οι Partenopei.

Σε ένα ματς στο οποίο πραγματοποίησε την επιστροφή του στο βασικό σχήμα ο Κώστας Μανωλάς, η Νάπολι έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική της φόρμα επικρατώντας εκτός έδρας της Τζένοα, η οποία κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Ο Ελμάς σκόραρε νωρίς για την ομάδα του Γκατούζο αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Μανωλά στο ξεκίνημα της φάσης, όμως παρότι η Τζένοα είχε δοκάρι, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με 0-1 χάρη σε γκολ του πρώτου σκόρερ της ιστορίας τους, Μέρτενς με τεχνικό σουτ (0-1).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ ο Γκολντανίγκα ισοφάρισε αλλά η ομάδα του δεν κράτησε το 1-1 αφού στο 66′ ο Λοσάνο, που είχε μπει ως αλλαγή, τελείωσε τη φάση μετά τη μπαλιά του Φαμπιάν Ρουίθ για το 1-2 που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε. Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, Φιορεντίνα και Κάλιαρι αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο Artemio Franchi.