Το πρόβλημα του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη ήταν σοβαρότερο από αυτό που φάνηκε από την πρώτη διάγνωση, καθώς θα απουσιάσει για τους επόμενους δύο μήνες. Αυτό σημαίνει πως χάνει την προετοιμασία του Παναθηναϊκού και πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να αποκτήσουν έναν αριστερό οπισθοφύλακα.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώθηκε για τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Ο νεαρός μπακ του Παναθηναϊκού που αποχώρησε από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μετά από σύγκρουση με τον Μιχαηλίδη, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία το απόγευμα της Πέμπτης και τα αποτελέσματα προκαλούν σοκ στο τριφύλλι.

Ο Χατζηθεοδωρίδης θα μείνει εκτός για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες, έχοντας υποστεί ρήξη του δελτοειδούς συνδέσμου της κνημοπερονιαίας περιοχής. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο 23χρονος άσος χάνει τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν και όλο το στάδιο της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση αριστερού μπακ. Αυτός ο τραυματισμός για τον ποδοσφαιριστή έρχεται στην χειρότερη δυνατή στιγμή για τον ίδιο, καθώς η αρχική πρόθεση των πρασίνων ήταν να αποτελέσει ο ίδιος τον βασικό αριστερό μπακ της νέας χρονιάς έχοντας ως back up τον Βασίλη Ζαγαρίτη.