Ο Γηραιός αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή και στο FIBA Europe Cup σε περίπτωση που αποκλειστεί στην προκριματική φάση του BCL.

Είναι προφανές ότι οι «κυανόλευκοι» θέλησαν να θωρακίσουν τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να προκριθούν σε όμιλο του BCL, μέσω της προκριματικής φάσης, θα αγωνιστούν στο FIBA Europe Cup. Αυτή την απόφαση κοινοποίησε η ΚΑΕ Ηρακλής, τονίζοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση που αγωνιστούν στην τελευταία διοργάνωση, θα χρησιμοποιήσουν ως έδρα το Ιβανώφειο καθώς τα γηπεδικά κριτήρια της συγκεκριμένης διοργάνωσης δεν είναι το ίδιο αυστηρά με αυτά του BCL.

Φάκελος προπονητής

Στο μεταξύ, στον Ηρακλή δεν έχουν αποφασίσει οριστικά για τον επόμενο προπονητή της ομάδας. Εκεί που φαινόταν ότι με τον Ηλία Κατζούρη θα βρισκόταν σημείο επαφής, υπάρχει διαφωνία για έναν όρο του συμβολαίου, πέραν της δεδομένης οικονομικής απόστασης. Ο Ελληνας τεχνικός θέλει να συμπεριληφθεί όρος Kick out στο συμβόλαιό του σε περίπτωση που παρουσιάσει πρόταση από συγκεκριμένη… κάστα ευρωπαϊκών ομάδων, πράγμα το οποίο βρίσκει αντίθετους τους ανθρώπους του Ηρακλή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, επιστρέφει στο προσκήνιο η περίπτωση του Βαγγέλη Ζιάγκου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσσαλονικείς ήδη συζήτησαν με τον πρώην προπονητή του Ρεθύμνου και περιμένει την τελική απόφαση της ομάδας.