Πολύ «ζουμί» είχαν οι δηλώσεις του Φιλ Φόντεν, ο οποίος μίλησε για τον Νταβίντ Σίλβα, την βελτίωση του παιχνιδιού του αλλά και την αγάπη του για το ψάρεμα.

«Είδωλό μου είναι ο Νταβίντ Σίλβα», αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο SkySports ο Φιλ Φόντεν. Ο θαυμασμός του νεαρού μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι για τον Σίλβα ήταν έκδηλος: «Μεγαλώνοντας προσπάθησα να πάρω όσα περισσότερα μπορούσα από τον Νταβίντ Σίλβα και να τα προσθέσω στο παιχνίδι μου. Δεν θέλω να τον αντιγράψω αλλά να μάθω από τα προτερήματά του, τον τρόπο που κινείται στον ελεύθερο χώρο και τις επαφές του με την μπάλα. Πιστεύω πως το παιχνίδι του με έχει βοηθήσει απίστευτα».

Η εντυπωσιακή απόδοση του Φόντεν αντικατοπτρίζεται στη συμμετοχή του στα γκολ της Μάντσεστερ Σίτι. Από το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ το Δεκέμβρη, έχει συμμετοχή στα γκολ ανά 79 λεπτά είτε σκοράροντας ο ίδιος είτε δίνοντας ασίστ. Για το συγκεκριμένο διάστημα, αυτή η απόδοση του Φόντεν είναι καλύτερη και από την αντίστοιχη του σουπερστάρ της ομάδας Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ακόμα αναφέρθηκε στην προτίμηση που δείχνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα να τον χρησιμοποιεί στην επιθετική τριάδα της επίθεσης: «Μου έχει πει πως θέλει να με αξιοποιεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Μου αρέσει να παίζω οπουδήποτε, είναι καλό να αγωνίζεσαι σε διαφορετικές θέσεις. Θέλω να είμαι ευέλικτος στις θέσεις που αγωνίζομαι».

Τη διάθεση για εξέλιξη δείχνει η νοοτροπία του 20χρονου Άγγλου: «Είμαι πολύ νέος και έχω πολλά να μάθω ακόμα. Δουλεύω πολύ σκληρά για να καταφέρω να ξεκινήσω στην αρχική εντεκάδα, δεν είναι εύκολο να σε επιλέξει ο προπονητής». Ως «κλειδί» της συγκέντρωσης χαρακτήρισε την αγάπη του για τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά και την υπομονή που δείχνει.

Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ψάρεμα που αποτελεί αδυναμία του: «Είναι πολύ χαλαρωτικό το ψάρεμα. Βοηθάει στην ξεκούραση των ποδιών αλλά και στην ηρεμία του μυαλού. Είναι μια δραστηριότητα που απολαμβάνω στον ελεύθερό μου χρόνο».