Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό αγγλικό μέσο και «διέσυρε» την Ελλάδα, όσον αφορά τα ρατσιστικά φαινόμενα της χώρας, μιλώντας από εμπειρία.

Σε δύο σοκαριστικές καταγγελίες προέβη ο Ζιλμπέρτο Σίλβα! Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά ρατσισμού, που έζησε ως παίκτης στην Ελλάδα.

Ο Ζιλπέρτο σε συνέντευξη του στη Daily Mail αναφέρθηκε στα δύο αυτά σκηνικά. Στο ένα αποδέκτης ήταν ο ίδιος και στο άλλο ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Για το περιστατικό με τον ίδιο πρωταγωνιστή:

“Σε έναν αγώνα με τον Πανιώνιο και ενώ έκανα προθέρμανση και ξαφνικά είδα τους οπαδούς να μου κάνουν χειρονομίες πιθήκων. Η αντίδραση μου ήταν να κάνω το ίδιο…Ίσως δεν ήταν η καλύτερη αντίδραση, αλλά το έκανα για να αντιληφθούν πως ήταν να κάνουν αυτές τις χειρονομίες. Σταμάτησαν αμέσως επειδή υποθέτω πως δεν περίμεναν από μένα να κάνω αυτή την ενέργεια. Στη συνέχεια τους έκανα κάποιες αστείες γκριμάτσες και φιλούσα το δέρμα μου”.

Για το άλλο περιστατικό με τον Τζιμπρίλ Σισέ:

“Παίζαμε κάπου στη βόρεια Ελλάδα και πέταξαν στον Τζιμπρίλ Σισέ μια πλαστική μπανάνα. Όταν τον είδα να σταματά και να αντιδρά στους οπαδούς, έτρεξα κοντά του και του είπα. “Ξέχνα τους, σε χρειαζόμαστε”. Στο ημίχρονο ήταν όλοι πολύ αναστατωμένοι”.