Το αρνητικό σερί πήρε παράταση μεσούσης της προηγούμενης εβδομάδος, καθώς από την μια η Γουέστ Χαμ μας απέδειξε το πόσο αλλοπρόσαλλη ομάδα είναι, γνωρίζοντας την ήττα από την σοβαρή Μπέρνλι, ενώ ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ αφήνοντας μας στον… άσο.

Υψηλές αποδόσεις και εμπιστοσύνη στους φιλοξενούμενους περιλαμβάνει το σημερινό μενού, με το “Νυχτερίδες και αράχνες” του αείμνηστου Στέλιου Καζαντζίδη να παίζει νοσταλγικά στο παρασκήνιο, με βάρκα την ελπίδα, αυτή η Κυριακή να μην είναι συννεφιασμένη…

Αέρας ανανέωσης πνέει στη Βαλένθια μετά την απομάκρυνση του Θελάδες, με τις νυχτερίδες να ανακτούν λίγη από την χαμένη ψυχολογία τους. Τα προβλήματα φυσικά δεν εξαφανίστηκαν δια μαγείας, ωστόσο παρά την ισοπαλία στη Γρανάδα (2-2) και την πύρρειο νίκη με γκολ στο 90′ στο “Μεστάγια” κόντρα στη Βαγιαδολίδ, δείχνουν σαφώς καλύτερα στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο.

Απόψε φιλοξενούνται στο “Μουνσιπάλ” με την δαμόκλειο σπάθη του υποβιβασμού να κρέμεται πάνω από το κεφάλι της Λεγκανιές. Η ομάδα Χαβιέρ Αγκίρε είναι μακράν η λιγότερη παραγωγική ομάδα της κατηγορίας (μόλις 25 γκολ σε 35 αγώνες) που χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, πλέον σκοράρει μόνο με αίτηση. Ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα, με τους γηπεδούχους να μην δείχνουν να μην μπορούν να σηκώσουν το βάρος της πίεσης και ακόμα και εάν η Βαλένθια έχει να χαμογελάσει σε εκτός έδρας ματς από τον Ιανουάριο (0-3-6), το διπλό προσφέρεται στο 2.75 και εμείς θα το αγοράσουμε και ας φάμε τα μούτρα  μας…

Η Μπόρνμουθ μπορεί να με έκανε να ακούω κεράσια και να… τρέχω, ωστόσο δεν βάζω εγώ μυαλό και με το “ο επιμένων νικά” εξαντλώ όλα τα κλισέ που μπορούσα να χωρέσω σε μια πρόταση. Πέρα από το αστείο του θέματος (θα μου πεις ποιος γέλασε τώρα) η ομάδα του Έντι Χάου παραμένει εντός της διακεκαυμένης ζώνης και ο κυριότερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως έχει χάσει όλα τα φερόμενα και ως “εξάποντα”, με τους άμεσους ανταγωνιστές της στη κούρσα της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία.

Από την άλλη μεριά, η Λέστερ έδειχνε να έχει ξεφουσκώσει πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, κατάσταση που μετέφερε και στην επανέναρξη της Premier League (2-5-3). Παραμένει με τα… μπούνια στο κόλπο για την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης χρονιάς, αλλά με την απίστευτη Σέφιλντ και την κυνική Γιουνάιτεντ να πλησιάζουν, θα πρέπει να σοβαρευτεί για να τα καταφέρει. Και που θα βρει πιο καλή ευκαιρία από την αποψινή, κόντρα σε μια από τις χειρότερες εντός έδρας ομάδες της κατηγορίας, σε ένα στυλ παιχνιδιού που την ευνοεί αγωνιστικά. Το διπλό συνδυάζεται με Over 1.5.

Οι επιλογές μου:

Λεγκανιές – Βαλένθια (20:30)  2 (2.75) Stoiximan

Μπόρνμουθ – Λέστερ (21:00)  2 & Over 1.5 (2.12) Stoiximan