Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και το μέλλον του τμήματος μίλησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος λέγοντας μεταξύ άλλων πως στόχος είναι να διατηρηθεί η ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μετά από 14 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα, επικρατώντας στον δεύτερο τελικό του Ολυμπιακού με 3-1 . Ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Δημήτρης Ανδρεόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ρόστερ της ομάδας λέγοντας: «Έχουμε ενδείξεις ότι θα μπορέσουμε να το πετύχουμε».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Δεν ξέρω αν θα παίξουμε στην Ευρώπη. Έχει ένα κόστος αυτό. Είναι καθαρά θέμα της στήριξης που θα υπάρχει…», σχολίασε.

Για το εάν ήταν η κατάκτηση του τίτλου στον σχεδιασμό της ομάδας: «Ξεκινήσαμε σχεδιάζοντας μια ομάδα που θα ήταν λίγο πιο κάτω από το επίπεδο των Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όμως για να σας πω ανοικτά, και το ξέρουν οι αθλητές μου, παρακολουθώντας την ομάδα μου και τα ματς των άλλων ομάδων, στο γήπεδο σε συζητήσεις είχαμε θέσει το πρωτάθλημα».

Για εάν έπαιξε ρόλο στην αλλαγή στόχων η απόκτηση του Τσάτσιτς: «Και πριν από αυτά είχαμε κάνει νίκη με τον ΠΑΟΚ. Ο ερχομός του μας έδωσε εναλλακτικές λύσεις στο παιχνίδι μας».

Για το που οφείλεται το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αν και έχει περισσότερες επιλογές δεν μπόρεσε να αντιδράσει: «Αγωνιστικά μόνο μπορώ να μιλήσω. Τα τακτικά στοιχεία που αντιμετωπίσαμε στον Ολυμπιακό μας έδωσαν τη νίκη. Στο σέρβις επιλέξαμε να χτυπήσουμε δυνατά. Κατάφερε ο Ολυμπιακός να περιορίσει το επιθετικό μας παιχνίδι. Εμείς κάναμε περισσότερα λάθη γιατί θέλαμε να τρέξουμε το ματς και να κάναμε λάθη. Κάποτε θα άλλαζε το ματς και αυτό έγινε».

Για το μέλλον του Ερασιτέχνη: «Μια νέα διοίκηση που ανέλαβε δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες. Αυτή ανέβαλε γιατί διαφορετικά ο σύλλογος θα πήγαινε σε λύση πρωτοδικείου. Τα νέα μηνύματα της νέας διοίκησης είναι αισιόδοξα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού. Και έχουμε ενδείξεις ότι ίσως να μπορέσουμε να το κάνουμε».

Για το μέλλον των νεαρών παικτών της ομάδας: «Θέλουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά αυτά για να φύγουν εξωτερικό. Είναι από τώρα έτοιμα αλλά η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να το κάνουν. Πρέπει να δουλέψουν και να ωριμάσουν και άλλον και μετά να φύγουν».

Για το μπάτζετ: «Δεν ξέρω αν είναι σωστό για να το αναφέρούμε. Δεν μιλάμε για μπάτζετ το 70% από τα μπατζετ ης περασμένης δεκαετίας. Το μπάτζετ είναι πάρα πολύ μικρό πια. Είναι πολύ κάτω από το ένα εκατομμύριο.

Γι’ αυτό και υπάρχουν και οι εκκλήσεις του Σωτήρη και δικές μου. Η ενίσχυση του απλού κόσμου και με μικρές χορηγίες μπορούμε να το διατηρήσουμε το τμήμα πρωταθλητή. Είναι μικρά τα μεγέθη…».