Η Άρσεναλ συνεχίζει να σπάει το ένα αρνητικό σερί μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια και έχει να κερδίσει εκτός έδρας ομάδα του Big-6 από τη σεζόν 2015-16.

Στο ματς της Κυριακής (12/07) προηγήθηκε, όμως για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα σε αντίπαλο από την elite μακριά από το Emirates. Ο Λακαζέτ έβαλε γκολάρα, όμως, όπως είπε ο Μίκελ Αρτέτα, «ο Μουρίνιο πάντα βρίσκει τον τρόπο για να νικήσει». Ετσι, οι Spurs με Σον και Αλντερβάιρελντ πήραν το derby του Λονδίνου και σφράγισαν μια μαύρη 5ετία για τους Gunners που αγνοούν την εκτός έδρας νίκη κόντρα στο top-6 από το 2015.

«Ο Μουρίνιο πήρε τη μάχη αλλά ο Αρτέτα δείχνει καλύτερος για να νικήσει στον πόλεμο» έγραψαν τα αγγλικά Μέσα, όμως οι fans της Αρσεναλ στις μέρες μας, δεν χαίρονται την ομάδα τους. Το 2004 φαντάζει πολύ μακρινό και εκτός από την ανυπαρξία στην Ευρώπη και τη διεκδίκηση σημαντικών τίτλων, τα πράγματα είναι δύσκολα με τους υπόλοιπους μεγάλους του Νησιού.

Η Αρσεναλ ιστορικά παραμένει η 3η δύναμη στην Αγγλία πίσω από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, όμως τη δεδομένη στιγμή τα πράγματα μόνο καλά δεν πάνε αφού απέχει έτη φωτός ακόμα και από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ηταν 18 Ιανουαρίου του 2015 όταν οι Gunners με πέναλτι του Καθόρλα και γκολ του Ζιρού περνούσαν με 0-2 από το Etihad κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ηταν η τελευταία φορά που η Αρσεναλ έφευγε νικήτρια από την έδρα ομάδας του top-6. Στο ανεπιθύμητο σερί έβαλε τις βάσεις ο legend του συλλόγου, Αρσέν Βενγκέρ, μένοντας 3 χρόνια χωρίς εκτός έδρας νίκη, συνέχεια του έδωσε επί 1.5 χρόνο ο αντικαταστάτης, Ουνάι Εμερι, ενώ ο Αρτέτα το ολοκλήρωσε, χωρίς να έχει ευθύνη.

2015-16

Ολα ξεκίνησαν τη σεζόν του θαύματος. Οχι της Αρσεναλ, αλλά της Λέστερ. Η ομάδα του Βενγκέρ ήταν η μοναδική που νίκησε τους πρωταθλητές του Κλαούντιο Ρανιέρι εντός και εκτός έδρας (2-5, 2-1) όμως με τις κλασικές δυνάμεις δεν τα πήγε καλά. Οι Κανονιέρηδες τερμάτισαν στη 2η θέση αφού η Τότεναμ σε μάχη για 2 βγήκε 3η και είναι η τελευταία φορά μέχρι σήμερα που τερματίζει στην 4άδα και εξασφαλίζει την έξοδο στο Champions League.

ΤΣΕΛΣΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-0
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-3
ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-2
ΤΟΤΕΝΑΜ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-2
ΣΙΤΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-2

2016-17
Αυτή είναι η σεζόν στην οποία η Αρσεναλ καταλαβαίνει ότι μπορεί τα επόμενα χρόνια να μην είναι τόσο καλά. Αν και ξεκίνησε με ισοπαλία στο Old Trafford με την Γιουνάιτεντ, είχε στη συνέχεια μόνο ήττες από τους μεγάλους και στο φινάλε έμεινε έναν βαθμό πίσω από την Λίβερπουλ και εκτός 4άδας και Champions League. Οι Gunners ήταν τόσο κοντά αλλά τόσο μακριά, όπως φάνηκε από τη συνέχεια της πορείας τους.

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1-1
ΣΙΤΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-1
ΤΣΕΛΣΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1
ΤΟΤΕΝΑΜ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-0

2017-18
Η συνέχεια είχε και πιο κάτω. Σε μια χρονιά η οποία ήταν τελευταία του Αρσέν Βενγκέρ έπειτα από θητεία 22 ετών στον σύλλογο, η Αρσεναλ δεν είχε άγχος καθώς έμεινε… χαλαρά στην 6η θέση της βαθμολογίας μακριά από το CL. Οι Gunners έγραψαν ένα βαρύ 4-0 από την Λίβερπουλ στο Anfield και συνέχισαν να χτίζουν το αρνητικό σερί πετυχαίνοντας μόλις 2 γκολ, 1 ισοπαλία και 4 ήττες μακριά από το Emirates.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ 4-0
ΤΣΕΛΣΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 0-0
ΣΙΤΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1
ΤΟΤΕΝΑΜ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0
ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-1

2018-19
Και φτάνουμε στη σεζόν που έπειτα από 22 χρόνια, προπονητής δεν είναι ο Βενγκέρ. Το club του Λονδίνου έδωσε τα κλειδιά του μαγαζιού στον Ουνάι Εμερι, ο οποίος ήταν δεδομένο και απόλυτα φυσιολογικό να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ο Βάσκος έδωσε τη μάχη του στην επόμενη μέρα, βοήθησε την ομάδα να τερματίσει μόλις στο -1 από το Champions League και το -2 από την 3η θέση, ενώ την έκανε να σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας ματς με τους μεγάλους [3 ήττες, 2 ισοπαλίες].

ΤΣΕΛΣΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-2
ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-2
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ 5-1
ΣΙΤΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1
ΤΟΤΕΝΑΜ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1-1

2019-20
Και φτάσαμε στο σήμερα. Ο Εμερι έμεινε στον πάγκο για δεύτερη χρονιά όμως δεν έμελλε να την ολοκληρώσει. Η Αρσεναλ του σήμερα δίνει μάχη για να είναι στην… 8άδα και αφού έγραψε 3άρες σε Λίβερπουλ και Σίτι, γνώρισε ακόμα μια ήττα ακόμα από την Τότεναμ για να συμπληρώσει το σπάνιο σερί της 5ετίας.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1
ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1-1
ΤΣΕΛΣΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-2
ΣΙΤΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-0
ΤΟΤΕΝΑΜ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2-1