ΖαχάΓια την σύλληψη ενός 12χρονου οπαδού της Άστον Βίλα που του έστελνε ρατσιστικά μηνύματα τοποθετήθηκε με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γουίλφριντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας.

Μια σειρά από φωτογραφίες και μηνύματα που του είχε στείλει ένας 12χρονος οπαδός της Άστον Βίλα ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας Γουίλφριντ Ζαχά.

Η αντίδραση της αστυνομίας των West Midlands ήταν άμεση, καθώς προχώρησε στην σύλληψη του νεαρού οπαδού των «χωριατών».

Ο Ζαχά μετά το τέλος του αγώνα με την Άστον Βίλα ευχαρίστησε την αστυνομία για την γρήγορη αντίδραση της, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως το φαινόμενο του ρατσισμού πρέπει να σταματήσει να υπάρχει.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν πήραμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα με την Αστον Βίλα, αλλά θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματά στήριξης που μου στέλνετε. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την αστυνομία των West Midlands, για την ταχεία δράση της και την σύλληψη αυτού του ανθρώπου.

Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβετε ότι ανεξάρτητα από την ηλικία σας, η συμπεριφορά και τα λόγια σας έχουν συνέπειες και δεν μπορείτε να κρυφτείτε από τα κοινωνικά μέσα.

Είναι σημαντικό για τις κοινωνικές πλατφόρμες να αναζητούν τέτοιου είδους ανθρώπων. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω λάβει μηνύματα όπως αυτό, ούτε είμαι ο μοναδικός παίκτης που λαμβάνει τέτοια μηνύματα

Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την αγάπη και την υποστήριξη, αλλά φτάνει πια! Δεν αρκεί πλέον να αηδιάζω με αυτά τα μηνύματα και να προχωράω. Δεν αρκεί απλά να πω όχι στον ρατσισμό. Πρέπει να λάβουμε δράση. Χρειαζόμαστε εκπαίδευση. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν».

Δείτε την σχετική ανάρτηση: