Ο νεανικός και ταλαντούχος Παναθηναϊκός νίκησε (0-1) τον Άρη αλλά και τον διαιτητή Βρέσκα στο “Βικελίδης” με γκολ του Κολοβού. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ξενόπουλος στο ντεμπούτο του!

Σε ένα παντελώς αδιάφορο από βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι ο Γιώργος Βρέσκας κατάφερε και έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του με τις αδιανόητες αποφάσεις και τα σφυρίγματά του. Απολογισμός του, δύο μυθικά πέναλτι υπέρ του Αρη μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο το καταλόγισε στο 36′ για μαρκάρισμα του Αλεξανδρόπουλου πάνω στον Γκάμα. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα κι αν πήγε στο VAR επέμενε στην αρχική του απόφαση δείχνοντας την άσπρη βούλα.

Για καλή τύχη του Παναθηναϊκού ο νεαρός Ξενόπουλος, είπε «όχι» στον Φετφατζίδη κρατώντας το μηδέν. Το… σόου Βρέσκα είχε και συνέχεια. Δέκα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ανακάλυψε ανατροπή του Ρόουζ από τον Ξενόπουλο, δείχνοντας μάλιστα και κίτρινη κάρτα στον νεαρό πορτιέρε. Μία απόφαση που πολύ γρήγορα άλλαξε όταν είδε (ξανά) το VAR.

Στα του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες έχοντας να διαχειριστούν τις πολλές απουσίες και τις πειραματικές ενδεκάδες προσπάθησαν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο, έχοντας από μία καλή ευκαιρία στα πρώτα 45′. Πρώτος απείλησε ο Αρης με τον Φετφατζίδη και έπειτα ο Παναθηναϊκός με τον Καμπετσή. Δίχως αποτέλεσμα αμφότεροι. Στο ξεκίνημα του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 12′ ο Αρης είχε πετύχει γκολ με τον Μαντσίνι, το οποίο σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές, αύξησε την πίεση του στα καρέ των Κιτρίνων και άγγιξε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ, όμως ο Κουέστα για ακόμα ένα παιχνίδι, έδειξε το γιατί αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του συλλόγου της Θεσσαλονίκης στα πλέι οφ.

Ο Γιώργος Δώνης συγκριτικά με τον Μίχαελ Ενινγκ είχε την πολυτέλεια να φρεσκάρει και την ομάδα του από τον πάγκο, με τον Αρη γενικώς να μένει από το 60′ και έπειτα από δυνάμεις.

Στο 62′ ο Δημήτρης Κολοβός σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Κουέστα. Στο 67′ ο Κολοβέτσιος ανενόχλητος από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Τελικώς, στο 75′ ο Κολοβός βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Κουέστα πετυχαίνοντας με κεφάλια-ψαράκι το γκολ της νίκης για την ομάδα του.