Το συγκεκριμένο απόφθεγμα είναι μότο στη ζωή μου και μερικές φορές, το παρακολουθώ να το ακολουθούν πιστά και οι ελληνικές ομάδες. Σήμερα που η ειδησεογραφία “φωνάζει” Παναθηναϊκό, πιστεύω πως ο Γιώργος Βόβορας και το επιτελεί του, δουλεύουν σε πραγματικά επαγγελματικές συνθήκες για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια. Επειδή πολλά παρερμηνεύονται, δεν εννοώ πως τα περασμένη έτη, οι άνθρωποι του τριφυλλιού ήταν αργόσχολοι, όμως οι περισσότερες ανέσεις τους έκαναν να δουλεύουν μεν, όχι όμως να πονάει το κεφάλι τους.

Το scouting του συλλόγου, πραγματικά εργάζεται στα κόκκινα κι αυτό είναι ότι πιο ελπιδοφόρο για τον Παναθηναϊκό, που δεν έχει μεγάλη αγοραστική δύναμη, όμως η τεχνογνωσία παραμένει ένα από τα πλέον ισχυρά του όπλα. Οι χειρουργικές κι αστραπιαίες κινήσεις για τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Κουβανός είναι ότι ακριβώς χρειάζεται το τριφύλλι στις θέσεις δύο, τρία, ακόμα και στον άσο. Παίζει άμυνα για δύο, είναι μακρύς, αθλητικός και γνωρίζει άριστα το ελληνικό μπάσκετ, λόγω της θητείας του στην ΑΕΚ. Δεν θα σκοράρει πολλούς πόντους, όμως είναι ένα πολυεργαλείο, που κάθε ομάδα χρειάζεται, ενώ και ο ίδιος έχει το κίνητρο ν’αποδείξει στην ΤΣΣΚΑ, πως άδικα τον έδιωξε.

Πάμε και λίγο στο θέμα του Νίκολας Λαπροβίτολα, που έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης βάζει εμπόδια στην ελευθερία του. Πολλοί βγαίνουν και υποστηρίζουν, πως αν ο Φακούντο Καμπάτσο αποχωρήσει για το ΝΒΑ (ελάχιστες είναι αυτές οι πιθανότητες), τότε οι Μαδριλένοι ίσως και να κρατήσουν τον Αργεντινό γκαρντ. Τι λέτε ρε παιδιά είμαστε σοβαροί; Δηλαδή η διοίκηση έχει διαμηνύσει στον παίκτη, πως αν μείνει ο Καμπάτσο φεύγεις, όμως αν φύγει, μένεις και θα παίζεις; Ο Παναθηναϊκός του προσφέρει τη θέση του βασικού γκαρντ και την ευκαιρία να δείξει σε όλη τη Euroleague τι πραγματικά αξίζει. Ίσως χρειαστεί ακόμα λίγος χρόνος, όμως ο δευτεραθλητής κόσμου με την Αργεντινή, φαίνεται πως θα γίνει κάτοικος ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός τέλος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι κοντά και στον Γκρεγκ Ουίτινγκτον, όμως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ακόμα ζουμί. Ο Αμερικανός είναι ότι ακριβώς θέλει ο κόουτς Βόβορας (αθλητικός με καλό σουτ, δυνατός και φιλόδοξος), όμως η πώρωσή του για το ΝΒΑ, ίσως χαλάσει τη μεταγραφή. Οι αριθμοί του φόργουορντ της Γαλατασαραι στο Eurocup (13 πόμτι, 6.6 ριμπάουντ) είναι ενδεικτικοί και σίγουρα έχει το ταλέντο να κάνει το limit up στη Euroleague. Η πειθώ πάντως του πράσινου προπονητικού σταφ θα κάνει τη διαφορά στο τέλος και θα του δώσει την ευκαιρία να τα βάλει με τους καλύτερους.

Ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Ολυμπιακός είναι μαγαζιά-γωνίες και μην τους υποτιμάτε για κανένα λόγο. Μιλάμε για δύο από τα κορυφαία brand name της Ευρώπης, ανεξαρτήτου μπάτζετ και αθλητών. Οι αντίπαλοί τους τα γνωρίζουν καλά όλα αυτά, γι’αυτό άπαντες τους υπολογίζουν για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Ναι αυτή την ώρα ο Ολυμπιακός ίσως και να μοιάζει ένα κλικ καλύτερος, όμως μέχρι να ολοκληρωθεί το πράσινο παζλ, είναι φρόνιμο να μην προβαίνουμε σε υποθέσεις…

ΥΓ. Τι Euroleague, πρόκειται να δούμε. Ο ανταγωνισμός θα είναι απίστευτος, το επίπεδο είναι σαφέστατα ανεβασμένο και να είστε σίγουροι οι ομάδες μας, μόνο κομπάρσοι δεν θα είναι…