Όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε. Έτσι λοιπόν, μετά την πολύμηνη απουσία της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας από την ζωή μας, ήρθε μια περίοδος ακατάπαυστης αγωνιστικής δράσης που μας αποζημίωσε για τον χαμένο χρόνο.

Οι γεμάτες μπάλα ημέρες (αλλά το κυριότερο νύχτες) σε λίγα 24ωρα θα αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση και το βλέμμα στρέφεται στο επιστέγασμα μιας ιδιαίτερης χρονιάς, που δεν είναι άλλο, από την τελική φάση των Europa και Champions League.

Μέχρι τότε έχουμε όμως και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή πάμε να δούμε τις σημερινές επιλογές μας από το κουπόνι του στοιχήματος.

Στο “Γ. Καραϊσκάκης” ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική των play off. Η Ένωση έρχεται από μια παράξενη εβδομάδα, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε εξωαγωνιστικό. Στον “τελικό” του ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτική, ο ρυθμός της αναμέτρησης βόλεψε ιδιαίτερα τον Δικέφαλο, που απέσπασε μια χρυσή ισοπαλία και επί της ουσίας καπάρωσε την προνομιούχο δεύτερη θέση.

Ο μικρός… χαμούλης με τα δελτία υγείας των “ασπρόμαυρων” της έδιναν το δικαίωμα να προσβάλλει το κύρος του αγώνα, γεγονός που θα της εξασφάλιζε την δεύτερη θέση στον βαθμολογικό ταμπλό, δικαίωμα που τελικά δεν αξιοποίησε και έτσι θα αρκεστεί στην τρίτη θέση, καθώς χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για την αποφύγει.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός, ξεπέρασε την απώλεια του αήττητου και έφυγε με το διπλό από το Ηράκλειο (3-1). Ημέρα γιορτής η σημερινή για τους ερυθρόλευκους, αφού στο Φαληρικό γήπεδο θα λάβει χώρα μια πρωτότυπη φιέστα, για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία κόσμου φυσικά.

Η αποψινή αναμέτρηση μόνο πρόβα τελικού δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς και οι δυο προπονητές θα δοκιμάσουν αρκετά πραγματάκια, χωρίς όρεξη για αποκαλύψεις των βασικών πλάνων τους. Με ένα πέπλο μυστηρίου να πλανάται πάνω από την πόλη του Πειραιά, οι δυο αντίπαλοι θα παρουσιάσουν ένα ελαφρύ ορεκτικό πριν από το κυρίως, που δεν είναι άλλο από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Το goal goal συνδυάζεται με Over 2.5.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έφαγε την τελειωτική σφαλιάρα στο “Σαν Μαμές” από την Λεγκανές και έτσι απώλεσε και τις τελευταίες της ελπίδες για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η συμμετοχή της στον τελικό του Copa Del Rey περισώζει, ό,τι μπορεί να περισωθεί από μια κάκιστη αγωνιστική χρονιά και το γεγονός ότι θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Δεκέμβρη, μόνο ευνοϊκά μπορεί να λειτουργήσει.

Η Γρανάδα από την άλλη αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν και με ωραίο ποδόσφαιρο κατάφερε να βρεθεί μια ανάσα από την έβδομη θέση, που την χαρίζει την έξοδο της στην Ευρώπη. Χωρίς νίκη στα τελευταία 4 εντός έδρας ματς (0-1-3), ωστόσο αναγκάστηκε να βγάλει δύσκολο πρόγραμμα (Βιγιαρεάλ, Βαλένθια, Ρεάλ) και σήμερα θέλει μόνο νίκη και ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πετύχει τον στόχο της. Αυτήν την στιγμή δείχνει σαφώς πιο σταθερή και φρέσκια από την αντίπαλο της, που είναι φανερά απογοητευμένη και χωρίς κίνητρο. Καλή ευκαιρία για επιστροφή στις εντός έδρας επιτυχίες για αρχή και μετά όπου την βγάλει. Ο άσος στο ελκυστικό 2.21.

Οι επιλογές μου:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ (20:00)  Goal Goal & Over 2.5 (2.40)

Γρανάδα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)  1 (2.21)