Ο Βίκτορ Σανικίτζε ανέλυσε την νέα ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και την μετακόμιση του συμπατριώτη του, Τορνίκε Σενγκέλια από την Μπασκόνια στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο άλλοτε παίκτης της Ούνικς Καζάν, που το καλοκαίρι του 2019 ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στον Άρη, μίλησε στη ρωσική ιστοσελίδα «Izvestia» για τις εντυπωσιακές κινήσεις της «ομάδας του στρατού» και υπογράμμισε: «Η σύνθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι εντυπωσιακή. Πλέον ο Δημήτρης Ιτούδης έχει τρεις παίκτες, που τελείωσαν την περσινή σεζόν στο Top 6 των πιο χρήσιμων αθλητών: ο Μάικ Τζέιμς, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Τορνίκε Σενγκέλια. Επίσης, έχει και τον MVP του περσινού Final Four, τον Ουίλ Κλάιμπερν. Θεωρώ πως είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες ομάδες, που μπορεί να κάνουν την έκπληξη, έχοντας στα ρόστερ τους παίκτες από το ΝΒΑ».

Όσο για την υπογραφή του «Τόκο», είπε: «Είναι σημαντικό ότι ο Τορνίκε έφυγε από τη χώρα των Βάσκων με θετικό τρόπο. Όλοι τον εκτιμούν εκεί. Πήρε το πρωτάθλημα Ισπανίας. Αν πήγαινε στην ΤΣΣΚΑ χωρίς να έχει πάρει έναν τίτλο, θα κουβαλούσε το “στίγμα”. Τώρα αποδέχεται την νέα πρόκληση με το κεφάλι ψηλά. Είμαι σίγουρος πως και οι δύο πλευρές θα ωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία. Η ΤΣΣΚΑ έχει το καλύτερο “4άρι” στην Ευρώπη και ο Σενγκέλια έχει μια πραγματική ευκαιρία να νικήσει στην Euroleague».