Ο ΠΑΟΚ ήλπιζε η Μπεσίκτας να μην κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Τουρκίας, για να μην τερματίσει 3η, κάτι που τον στέλνει στους ανίσχυρους της κλήρωσης των προκριματικών του Champions League. Έχει ακόμα ελπίδες λόγω της Τραμπζονσπόρ.

O συνδυασμός αποτελεσμάτων που ήθελε ο Δικέφαλος, προκειμένου να βρεθεί στους ισχυρούς της κλήρωσης δεν ήρθε, αφού η Σίβασπορ ηττήθηκε από την Γκοζτέπε με 3-1 ενώ η Μπεσίκτας πέρασε από την έδρα της Γκεντσλερμπιρλιγκί με 3-0.

Έτσι η Μπεσίκτας έκανε την… ανατροπή στην τελευταία αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος και κατέλαβε την τρίτη θέση με 62 βαθμούς, που της δίνει το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, δεδομένου ότι η δεύτερη της βαθμολογίας, Τραμπζονσπόρ, έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παράβαση του Financial Fair Play.

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στους ανίσχυρους της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου με… αστερίσκο, δεδομένου ότι εκκρεμεί η έφεση της Τραμπζονσπόρ στο CAS, με την απόφαση να αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πάντως ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στους ανίσχυρους της κλήρωσης και θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους την Μπεσίκτας (Τουρκία), την Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) ή την Ραπίντ Βιένης (Αυστρία).

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, διατηρεί ακόμη ελπίδες για να βρεθεί στους ισχυρούς, αφού εφόσον δικαιωθεί η Τραμπζονσπόρ στο CAS τότε θα πάρει την θέση της Μπεσίκτας και θα στείλει τον Δικέφαλο στους ισχυρούς της κλήρωσης, δεδομένου ότι ο σύλλογος από την Τραπεζούντα έχει μικρότερο συντελεστή στην ειδική βαθμολογία της UEFA.