Γιόνας Ματσιούλις και ΑΕΚ βρήκαν την χρυσή τομή, καταλήγοντας σε οριστική συμφωνία, με τις δυο πλευρές να συνεχίζουν την συνεργασία τους και για την επόμενη σεζόν!

Από όταν διεκόπη η φετινή σεζόν λόγω κορωνοϊού, ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο στην ΑΕΚ: Πως ήθελαν να διατηρήσουν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους. Και το κατάφεραν!

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του ήθελαν πολύ να παραμείνουν στην ομάδα οι Μάρκους Σλότερ, Κιθ Λάνγκφορντ και Γιόνας Ματσιούλις.

Κι αν με τους δύο πρώτους τα πράγματα ξεκαθάρισαν σχετικά γρήγορα, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Λιθουανό φόργουορντ.

Η περίπτωσή του ήταν πιο δύσκολη από τις υπόλοιπες, καθώς υπήρχαν κάποια θέματα με τους «κιτρινόμαυρους» που έπρεπε να λυθούν, ενώ είχε ενοχληθεί κι από τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν πολύ νωρίς και τον ήθελαν να έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό με την «Βασίλισσα», παρόλο που δεν είχε γίνει αυτό. Επίσης, στον… ορίζοντα φάνηκε και η προοπτική της Ζαλγκίρις, με τον 35χρονο παίκτη να σκέφτεται το ενδεχόμενο να γυρίσει στην πατρίδα του.

Ωστόσο, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και οι δύο πλευρές κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία για την επόμενη σεζόν, με τον παίκτη – που αυτό το διάστημα αγωνίζεται σε «3 on 3» στη χώρα του – να υπογράφει σύντομα το νέο του συμβόλαιο.

Με αυτόν τον τρόπο, κλείνει αισίως άλλη μια υπόθεση στην ΑΕΚ, η οποία δείχνει από πολύ νωρίς τις φιλοδοξίες της για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, με τις κινήσεις που κάνει.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταφέρει να διατηρήσουν πλέον εννέα παίκτες από το περσινό ρόστερ τους (δέκα μαζί με τον Δημήτρη Μωραΐτη που είχε φύγει δανεικός) και την επόμενη χρονιά, η οποία θα αρχίσει νωρίς, με τη συμμετοχή στο Final 8 του Basketball Champions League (30/09-04/10).