Ο Μικέλ Αρτέτα, δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα, για όλα αυτά που έμαθε όταν ήταν στο πλευρό του στην Σίτι, ενώ χαρακτήρισε την κατάκτηση του FA Cup ως την καλύτερη στιγμή της καριέρα τους.

Μπορεί να βρίσκεται μόλις έξι μήνες στην Αρσεναλ, ωστόσο ο Μικέλ Αρτέτα έχει καταφέρει να μεταμορφώσει τους «κανονιέρηδες» και να τους οδηγήσει σε επιτυχίες, με πιο πρόσφατη την κατάκτηση του FA Cup.

Στα 28 παιχνίδια που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, οι «κανονιέρηδες» μετράνε 16 νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Ο 38χρονος τεχνικός, μετά το τέλος του αγώνα με την Τσέλσι, μέσω των δηλώσεων που πραγματοποίησε, δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του, για την κατάκτηση του τροπαίου ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Είχα μόνο μία αποστολή από τότε που ήρθα εδώ, να κάνω την ομάδα και το προσωπικό να πιστέψουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το να τους βλέπω να το διασκεδάζουν στα αποδυτήρια με κάνει περήφανο. Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και να κερδίσουμε τίτλους μαζί.

Ελπίζω ότι θα υπάρχουν νέα την επόμενη εβδομάδα. Όλα βασίζονται στις συζητήσεις μου μαζί του, πως βλέπει το μέλλον του, τι περιμένω από αυτόν και την ομάδα που θέλω να χτίσω γύρω του. Θέλει περισσότερες εμπειρίες και τρόπαια, νομίζω ότι μπορούμε να τον συνηθίσουμε σε αυτά.

Ξέρω ότι δε θα ήμουν εδώ χωρίς αυτούς. Είχαμε ένα υπέροχο ταξίδι μαζί και πάντα μου έδωσαν τη δυνατότητα να αποφασίσω το μέλλον μου. Δεν ήταν εύκολη στιγμή όταν έφυγα από τη Σίτι αλλά πρέπει να τους ευχαριστήσω για τα πάντα».