Ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει με γοργούς ρυθμούς στον Παναθηναϊκό, με τον Τσάβι Ρόκα να προσπαθεί να… κλείσει τις εκκρεμότητες. Ο Παναθηναϊκός, παρότι η μεταγραφική περίοδος έχει δρόμο ακόμα, έχει «κλείσει» ήδη 5 ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι έχουν πάρει τους Καρλίτος (έχει αποκτηθεί από τον Δεκέμβριο αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής), Βέλεθ, Αϊτόρ, Σαβιέρ και τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας αύριο.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά είναι πλήρης, με τον Τσάβι Ρόκα να έχει ως στόχο να ενισχύσει την μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η απόκτηση του δεξιού ακραίου μπακ. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής έχει καταλήξει σε 2-3 περιπτώσεις για το δεξί άκρο και μένει να δούμε ποιος τελικά θα είναι ο εκλεκτός.

Παρότι το βάρος έχει πέσει κυρίως στο δεξί μπακ, ο Ρόκα κοιτάει περιπτώσεις τόσο για το κέντρο (8αρι) όσο και για το αριστερό άκρο. Στο κέντρο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει υπάρξει ήδη μια επαφή με τον Παναγιώτη Κόνε και μένει να δούμε κατά πόσο η περίπτωση του θα προχωρήσει.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο πιθανότατα θα αποκτήσει άλλους τρεις ποδοσφαιριστές. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να προκύψει κάποια ανάγκη και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, ο Μακέντα θα φύγει μόνο σε περίπτωση που ικανοποιηθεί οικονομικά ο Παναθηναϊκός (γύρω στο 1 εκατ. ευρώ), αλλά μένει να δούμε και το τι… ξεσκαρτάρισμα θα κάνει ο Πογιάτος, μετά το πρώτο 10ήμερο της προετοιμασίας.